Infernal: Vi er ligeglade med dårlige anmeldelser

13. aug 2008
Infernal har netop sendt sit seneste album på gaden. Og bandet er ligeglad med, at anmelderne kalder det halbaldisko og kvalmende.

Et par stjerner der, en enkelt der. Kritik, der giver genlyd. Bare ikke i Lina Rafn og Paw Lagermans ører.

Kritikken handler om deres fjerde album med bandet Infernal, 'Electric Cabaret', der de seneste par dage er blevet anmeldt flere forskellige steder.

En anmelder kalder pladen for 'Halbal-disko med imbecil charme' og mener ikke, albumformatet egner sig til bandet. En anden anmelder mener, at albummet er en kedelig skuffelse, mens en tredje anmelder indikerer, at musikken simpelthen er kvalmende.

Hårde ord. Men ord, der overhovedet ikke rører de to frontfigurer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

»Jeg elsker at læse anmeldelser. Jeg er ord-fetischist. En anmelder skriver, 'at sammenligne det, vi laver, med musik, vil være det samme som at sammenligne et Aldi-katalog med litteratur.' Det er på ingen måde sandt, men det er sgu' da sjovt,« ler Lina Rafn.

»Vi lægger ikke særlig meget i sådan noget. Det er ligesom, når nogle danske film får så meget ros, at man er ved at kaste op. Så går man selv ind og ser den og tænker, om det ikke bare er fordi, den er dansk, mærkelig og filmet lidt rystet? Slap nu af!,« uddyber sangerinden.

I virkeligheden kan Infernal også være ligeglade. De har flere gange udtalt, at de aldrig er blevet accepteret i den danske musikbranche. Men det ændrer ikke ved det faktum, at de i fjor var selvsamme branches største eksportvare.

Eksport-succes

Deres musik er udgivet 35 forskellige lande, og de har solgt 1,7 millioner enheder fordelt på 300.000 album og 1,4 millioner singler.

»Lilleputnationen bøjer sig altid, når den store verden reagerer på noget, vi har leveret. For en tid forstummede de kritiske ryster, for det var jo ikke til at fucke med, at vi var et hit i England. Det kunne ingen pille ved,« forklarer Lina Rafn og fortsætter:

»Men det er jo nogle år siden nu, så der begynder at være frit slag igen. En gut fra vores pladeselskab sagde, at nu ville vi få de vilde anmeldelser. Nu tør de ikke andet. Jeg sagde, at han tog grusomt fejl. For anmelderne kan ikke med æren i behold sige, at vi har lavet en god plade,« forklarer Lina Rafn.

Og måske hun har ret. Anmeldelserne er i hvert fald ikke gode. Men Paw Lagerman ser på det som en fordel for bandet.

»Vi ved, at vi ikke har mistet vores fans, når de anmelder det for at være det, det er. De siger, de er pop og dit og dat. Det er skønt! Det er jo et spørgsmål om at sælge plader, tjene penge og kunne leve af det. Hvis vi fik en god anmeldelse, så havde vi måske ramt forkert og lavet FOR intellektuel en plade,« forklarer Paw Lagerman, der mener, at bandet i den grad har udviklet sig over det senere år.

Trods den massive succes med tidligere singler som 'From Paris to Berlin' og 'Ten Miles' samt et imponerende salg, så er Paw og Lina dog ikke blevet millionærer. Endnu. De arbejder på det, men for dem er det vigtigt, at bandet nu befinder sig et sted rent økonomisk, hvor de som minimum får udbetalt løn hver måned og kan dække deres forholdsvist lave udgifter.

»Livet er jo lidt sjovere, når man ikke skal vende hver en 25 øre,« lyder det fra Paw Lagerman.

'Vi bliver ved'

Ekskæresterne, som Paw og Lina er, debuterede med Infernal i 1997 med sækkepibesinglen 'Sorti de L'Enfer'. Og albummet 'Electric Cabaret' er ikke det sidste, vi kommer til at høre fra duoen.

»Vi ved ikke, hvor længe, vi bliver ved. Jeg kan ikke forestille mig at lave andet, men måske kommer der nogle sidegeschæfter,« lyder det fra Paw Lagerman.

»Ja, nogle mennesker væmmes ved tanken om, at vi skulle stå på scenen som 50-årige. Men hvorfor dog det?,« spørger Lina Rafn, der med sin rolle som dommer i DRs 'X Factor' for alvor fik slået sit navn fast i danskernes bevidsthed. Men hverken hun eller Paw mener dog, at denne sidegeschæft har haft nogen indflydelse på bandets fremtid. I så fald kun negativt.

»Vores album blev forsinket,« forklarer Lina Rafn lidt tøvende, mens Paw Lagerman tager over.

»Lina kom ofte og var smadret eller træt i studiet. Men det gik, fordi der var mange ting, jeg kunne sidde og lave alene,« forklarer Paw Lagerman. Men det var noget, som ikke passede Lina Rafn.

»Der er punkter, hvor jeg synes, det var skideirriterende. Selvom vi altid er meget enige om, hvordan det skal være, så blev der truffet nogle beslutninger på dage, hvor jeg ikke var der. Og det er første gang, jeg har prøvet det,« forklarer Lina Rafn, der i skrivende stund overvejer, om hun skal sige ja til endnu en omgang 'X Factor'.

»Jeg vil da gerne, men det må ikke gå ud over bandet. Så lige nu kigger vi på, hvor meget, der er linet op for os, når 'X Factor' løber af stablen igen.«

Se Infernals seneste video til sangen ’Whenever You Need Me’ her:

faktaboks

Infernal blå bog

Lina Rafn

32 år

Opvokset i Herlev

Kæreste

Paw Lagerman

31 år

Opvokset i Vanløse

Kæreste

Diskografi:

Infernal Affairs (1998)

Muzaik (2001)

From Paris to Berlin (2004)

Electric Cabaret (2008)