Indvandrerkvinder battler

9. feb 2011
Kæmper om 100.000 kroner til innovationsprojekt

Indvandrerkvinder med høje kvalifikationer skal skrotte rengøringsjob.

Det mener Københavns Erhvervscenter, der hører under Københavns Kommune. Derfor skal innovative indvandrerkvinder, der drømmer om at blive selvstændige, nu kæmpe om 100.000 kroner i Projekt Q-Iværsætter, som Deloitte sponsorerer. Projektet starter i dag.

Kan andet end rengøring

"Det er vigtigt at få sat fokus på, at indvandrere altså kan andet end at gøre rent," siger Minata Elmquist, der er projektleder i Københavns Erhvervscenter.

Kvinderne skal gennem de næste måneder udvikle ideer og koncepter på forskellige bootcamps, før det i sensommeren under et stort show bliver afsløret, hvem der løber med pengene og et nyt job.

"De skal lære at tænke nyt, få selvtillid og være rollemodeller for andre indvandrerkvinder," siger Minata Elmquist.

Vil åbne Bollywood-cafe

En af kvinderne, der har meldt sig til projektet er Huma Khan, der har pakistanske rødder. Hun håber at kunne åbne en bollywood-cafe.

"Bollywood er for alle. Derfor håber jeg at kunne få et sted, der kan samle både indvandrere og danskere og blande kulturer. Det er vigtigt," siger Huma Khan.

Hun har tidligere undervist på universiteter i London, men nu er hun med i konkurrencen i København, som hun satser meget på at vinde. Men det mest vigtige for Huma Khan er signalværdien i konkurrencen.

"Det kan være meget ødelæggende ikke at bruge sine evner. Det her er en bro for internationale kvinder," siger Huma Khan.

Projekt Q-iværksætter er nomineret til flere internationale priser.