Indvandrerkvinde boykotter pris fra Rønn

2. nov 2010
Årets nydanske medarbejder nægtede at deltage ved storslået prisuddeling. Hun vil nemlig ikke være i lokale med Birthe Rønn Hornbech.

Kronprinsessen var til stede. Birthe Rønn Hornbech var til stede. Ved en stor fest blev årets integrationspriser i dag uddelt i Cirkusbygningen.

Men vinderen af prisen som årets nydanske medarbejder, Nahid Yazdanyar, var ikke til stede.

"Jeg vil ikke være med til dette dobbeltspil, hvor I fra den ene side uddeler priser for de gode indsatser for integrationen, og fra den anden side forhindrer os, som arbejder med integrationen i at kunne udføre et ordentligt stykke arbejde," siger Nahid Yazdanyar om sin beslutning om at boykotte Integrationsministeriets stort anlagte prisuddeling.

Ekskluderende politik

Selv om hun er meget beæret og stolt over at være blevet indstillet til prisen for sit gode arbejde, nægtede hun at sidde i et offentligt rum med en minister, og dermed vise, at hun støtter det, som Nahid Yazdanyar opfatter som en ekskluderende politik.

"Hvordan kan vi tale om integration, når mange af de folk, som skal ”integreres”, hver eneste dag bliver mødt med mistillid og mistænkeliggørelse og bliver stemplet som en gruppe uduelige mennesker, som kun er ude på at snyde samfundet, og derfor skal straffes, sanktioneres og smides ud af landet," fortæller Nahid Yazdanyar.

Hun har tit oplevet, hvordan familier bliver behandlet uretfærdigt i Akacieparken. Det kan du læse om i et åbent brev til Birthe Rønn Hornbech her.

Helt hen i vejret

Foredragsholder og integrationskonsulent Fahmy Almajid tager hatten af for Nahid Yazdanyar. Han mener, at langt de fleste, der arbejder i udsatte boligområder deler hendes holdning, men at mange alligevel ville have følt sig forpligtet til at møde op.

"Nahid er modig. Jeg kan sagtens forstå hende. Jeg synes ligesom hende, at ministeren har ladet assimilation træde i stedet for integration - DF har fået al for meget at sige," siger Fahmy Almajid.

Retfærdiggørelse

"Alt det prishalløj, er det fordi man skal retfærdiggøre sin udlændingepolitik?," spørger Nahid Yazdanyar.

Det har ikke været muligt for Avisen.dk at stille spørgsmålet videre til integrationsminister, Birthe Rønn Hornbech, men hun åbnede i dag ceremonien i Cirkusbygningen.

"Priserne afspejler de udfordringer, vi står over for i samfundet. At uddele medarbejderprisen er et strålende bevis på, at nydanskere på arbejdsmarkedet kan fungere," sagde Birthe Rønn Hornbech i talen.

skjultitel

Læs brevet her.

Nahid Yazdanyar

Nahid Yazdanyar er årets nydanske medarbejder

- Årets nydanske medarbejder er en ny pris, som Integrationsministeriet har oprettet.

- Prisen er rettet mod nydanske medarbejdere, som personificerer mangfoldighed på medarbejderniveauet i erhvervslivet eller offentlige institutioner og på forbilledlig vis har ydet et positivt bidrag til arbejdet disse steder.

- En udvalgt dommerkomité har bestemt, hvem der skal have prisen.

- Zaki Omar og Nahid Yazdanyar, der er koordinatorer i Akacieparken i København vandt prisen, fordi de har bygget bro til en gruppe af udsatte beboere, som ellers ikke har megen kontakt til omverdenen.

- De andre nominerede var Alma Bekturganova Andersen, Kvindekoordinator, Københavns Kommune og Ari Hemma Ali Kadir, Børneguide mm., DSB Fjern- og regionaltog.