Indre Mission, Pinsekirken og antifolkekirke

30. dec 2013, 04:00
Krifas hovedbestyrelse og ledelse er domineret af den kristne højrefløj

Kristelig Fagbevægelses ledelse - hovedbestyrelsen - er fuldstændig domineret af folk med tilknytning til den kristne højrefløj. Det samme gælder direktører og andre topchefer I Krifa.

Det viser Avisen.dk's research.

Fem medlemmer af bestyrelsen -formand Søren Fibiger Olesen, næstformand Jørgen Boiskov Hansen og bestyrelsesesmedlemmerne Karina Buus Schärfe, Magnus Søndergaard og Michael Arendt Laursen - er knyttet til Indre Mission.

Formanden Søren Fibiger Olesen er formand for menighedsrådet i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia, hvor Indre Mission står stærkt. Præsterne ved folkekirken nægter at vie homoseksuelle. En politik, som menighedsrådsformanden og menighedsrådsflertallet bakker 100 procent op om.

Fibiger var i perioden 1984-2002 ansat af Indre Mission, hvor han bl.a. arbejdede som journalist på Indre Missions Tidende.

På kanten af folkekirken

Bestyrelsesmedlem Esben Morre Aabenhus er kirkegænger i Århus Bykirke, som er særdeles aktiv i kampen mod homovielser i folkekirken. Bykirken er erklæret indre missionsk - og som religionsforsker fra Århus Universitet Marie Vejrup Nielsen udtrykker det - ligger bykirken 'på kanten af folkekirken'.  

To hovedbestyrelsesmedlemmer er medlem af den stærkt konservative, evangeliske vækkelseskirke Pinsekirken. Nemlig Ib Hørup og Tanya Sørensen.  

Et andet medlem af Krifas hovedbestyrelse, Ulla Kusk, er medlem af den konservative, evangeliske vækkelseskirke Baptistkirken.

Det betyder, at seks medlemmer af Krifas bestyrelse kan knyttes til Indre Mission. De tilhører dermed den folkekirkelige højrefløj, mens tre andre tilhører evangeliske, konservative frikirker.

Dermed kan 9 af Krifas hovedbestyrelses 11 medlemmer placeres ude på den kristne, absolutte højre-fløj.

Frimenigheder og frikirker

Stribevis af direktører og andre topchefer i Krifa kan også forbindes med den kristne højrefløj i Danmark.

Koncernchef Jesper Wengel er vokset op med Indre Mission og har i årevis været nært knyttet til den konservative Kronjyllands Frimenighed og den ultra-konservative, amerikanske vækkelseskirke Willow Creek Community Church.

Leder af Kristelig A-kasse Aase Bang er medlem af Indre Mission. Hun blev som 33-årig leder af Indre Missions Sekretariat. Hun sidder i bestyrelsen for Sanden Bjerggaard Hotel- og Konferencecenter, som er ejet af Indre Mission.

Aase Bangs mand Erik Bang er præst ved Hadsund Kirke. Han oplyser, at han ikke ønsker at vie homoseksuelle par:

"Jeg har intet personligt imod homoseksuelle, men ægteskabsritualet er reserveret mand og kvinde."

Taler i tunger

Overenskomstchef Kurt Bech er medlem af Indre Mission og folketingskandidat for Kristendemokraterne i Viborg.

HR-chef Bente Juel Danyar er vokset op i et indre missionsk miljø. Hun er medlem af Pinsekirken i Århus og har personligt oplevet at tale i tunger. Hun tror på helbredelse ved håndspålæggelse og andre mirakler.

Afgående chef for afdelingen for 'Karriere', Thomas Højen, er tidligere juridisk rådgiver for Frelsens Hærs Værested Kalajdoskop.

Konstitueret chef for 'Karriere', projektleder Henrik Hummelmose Brorson, har gennem flere år fungeret som præst ved den konservative evangeliske Kronjyllands Valgmenighed, nu Kronjyllands Frimenighed.

Politisk konsulent, international sekretær Rolf Weber, er formand for konservative, evangeliske Kronjyllands Frimenighed.

Politisk konsulent Allan Bruhn er medlem af menighedsrådet ved Den Evangeliske Frikirke i Randers.

Medstifter af frikirke

Medlem af koncernledelsen, økonomidirektør Preben Rabjerg Jørgensen, er kasserer i bestyrelsen for KFUM og KFUK-spejderne i Randers. Han er vokset op med KFUM og KFUK-spejderne, hvor han som ung deltog i debat- og bibelaftener i Herning. Han er knyttet til Enghøj Kirke i Randers.

Kommunikationskonsulent Lars Stig Madsen er medlem af bestyrelsen for Indre Mission Randers.

Solveig Bækgaard Maksten, politisk koordinator, er aktiv i den konservative Kronjyllands Frimenighed.

Regionsformand Finn Jarnvig, region Nordsjælland og Bornholm, er kontaktperson og medstifter af Frikirken i Hillerød, en sammenlægning af to kirker i byen, Kristent Fællesskab og Pinsekirken.

Regionsformand Niels Henrik Kjær Larsen, Region Østjylland, er aktiv i Kronjyllands Frimenighed.

Tim Lykke Jensen, chef for Salg og Marketing, er medlem af bestyrelsen for Eurolife Kirken i Århus. Kirken er ledet af vækkelsesprædikant Linda Wilson.

Erhvervschef Hasse Hagsteen er medlem af Baptistkirken.