20150616-164145-3-1920x1357we
- Jeg er videre. Jeg har også lært noget. Og der er ting, hvor jeg lige skal tage mig lidt sammen. Jeg er jo ikke typen, der kryber langs panelerne, og der kan ryge en finke af panden. Jeg er ret ærlig i mit sprog, og det kan sagtens blive misforstået. Men man begik et karaktermord på mig, siger Ilse Jacobsen. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Ilse Jacobsen taler ud: 'Et karaktermord på mig'

21. jul 2020, 08:23
Nu taler Ilse Jacobsen om den kritik, hun i 2018 fik fra flere ansatte.

Ilse Jacobsen var i en sand mediestorm, efter Berlingske i efteråret 2018 kunne afsløre, at de ansatte i hendes gummistøvleimperie gik ned med stress og led under et dårligt arbejdsmiljø.

Nu fortæller den 59-årige iværksætter ifølge B.T. til Helsingør Dagblad, hvordan hun selv oplevede forløbet.

LÆS OGSÅ: Hver femte lønmodtager har oplevet racisme på jobbet: 'Alvorligt problem'

- Jeg er videre. Jeg har også lært noget. Og der er ting, hvor jeg lige skal tage mig lidt sammen. Jeg er jo ikke typen, der kryber langs panelerne, og der kan ryge en finke af panden. Jeg er ret ærlig i mit sprog, og det kan sagtens blive misforstået. Men man begik et karaktermord på mig, siger Ilse Jacobsen til avisen og fortæller, at hun dengang ikke fandt al kritikken berettiget.

Kritikken fik dengang Ilse Jacobsen til at trække sig fra DR-programmet 'Løvens hule', hvor hun sammen med andre investorer hver uge kunne smide penge efter unge håbefulde iværksættere. 

"Historierne i pressen de seneste dage har gjort stort indtryk på mig personligt, og jeg skal ærligt erkende, at jeg også er ked af det. Selvom vi allerede har taget hånd om de problemstillinger, der er beskrevet i pressen, har den megen fokus gjort det nødvendigt, at jeg bruger kræfterne på mine virksomheder", lød det dengang fra Ilse Jacobsen på Facebook.

De ansattes kritik var ikke første gang, at Ilse Jacobsen var i vælten i 2018. Tidligere på året revsede hun danskernes arbejdsmoral. Blandt andet i et interview med DR P1 Morgen, hvor hun sagde, at mange udnytter systemet, og at det er popsmart at melde sig syg med stress. Noget der efterfølgende fik 3F og HK til at gå til modangreb. 

- Det er helt hen i vejret at beskylde danske lønmodtagere for at pjække. I mine øjne er det både et urimeligt og uretfærdigt billede, sagde Martin Rasmussen, ansvarlig for arbejdsmiljøpolitik i HK, dengang til Avisen.dk.