Værthuset har eksisteret i 21 år. I den gamle ejendom ligger der også fire lejligheder. (Arkivfoto) Foto: Google Maps

Ikonisk værtshus nedrivningstruet: Naboerne kæmper imod

27. apr, 11:12
I Københavns Nordvestkvarter ligger der et brunt værtshus, som nu muligvis bliver revet ned. Det ønsker ejeren af ejendommen, men naboer kæmper imod.

I 21 år har det ikoniske værtshus Fuglereden ligget på hjørnet af Provstevej og Frederikssundsvej, men det kan snart være slut. For ejeren af den bygning, som værthuset ligger i, vil gerne rive huset ned for at bygge et nyt hus med ungdomsboliger og tagterrasse. Det skriver TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Nyuddannede plastikkirurger går efter pengene: Samfundet betaler prisen

Sidste torsdag blev der sendt et brev ud med en naboorientering om byggeplanerne. Efter det brev startede Freja Wedenborg, der bor i området, en kampagne for bevarelse af værtshuset, der ligger i en gammel ejendom i Nordvest-kvarteret.

Og det har Dennis Batak, der samme med sin bror har ejet værtshuset i alle dens leveår, mærket:

- Jeg er helt overrasket over reaktionerne. Inden for 24 timer efter brevet blev sendt ud, har vi fået mange reaktioner fra folk, som er chokerede over, at stedet måske skal rives ned. Folk siger, vi må demonstrere, og vi ikke skal finde os i det. Det er fantastisk, siger han til TV 2 Lorry. 

Byggeriet kræver en dispensation fra lokalplanen, da både byggeprocent og facadens længde ud til Provstevej overskrider, hvad lokalplanen tillader. Byggeprojektet er nu i høringsfasen, hvor blandt andre naboer kan give deres holdning til projektet.

LÆS OGSÅ: Sportsgigant hårdt ramt af lukkede butikker

Efter den 7. maj vil Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune tage stilling til, om Café Fuglereden skal rives ned.