Ib Michael kunne ikke være sammen med døende

20. dec 2009
Avisen.dks Kalenderquiz: Gæt en kendt danskers jobdrømme og vind 3.000 kroner: Her er det forfatteren Ib Michael, der i sine teenageår drømte om at blive pilot.

”I mine teenageår ville jeg være jagerpilot. Jeg var meget optaget af og læste mange bøger om det. Så var der en, der sagde til mig, at jeg var alt for høj til det. Det viste sig senere at være noget sludder, men det vidste jeg ikke, så jeg opgav det," siger Ib Michael.

"Så ville jeg være læge. Min søster havde haft polio, og mens jeg gik i gymnasiet, fik jeg en svoger, der var læge. Min halvsøster giftede sig med en. Jeg var meget interesseret i det og læste meget om det. Ikke lægeromaner, men lærebøger. For eksempel Lundsgaards store lærebog om fysiologi."

"Jeg begyndte også at læse medicin, Det kunne jeg sagtens, det gik godt med anatomien, kemien og fysiologien. Men for at tjene penge mens jeg læste, begyndte jeg at tage vagter på en afdeling, og det var for stort for mig personligt at være omgivet af syge og døende. Jeg blev meget grebet af deres skæbner. Det var for meget. Så det gik ikke. Jeg læste faktisk medicin i halvandet år, før jeg stoppede."

"Jeg har også villet være astrofysiker og en masse andre ting, men så opdagede jeg, at lige meget hvad jeg interesserede mig for, så var det fælles for det, at jeg skrev og skrev og skrev. Så tænkte jeg, at jeg skulle være forfatter. På den måde kunne jeg leve alle mine drømme ud og ikke kun én. For eksempel er hovedpersonen i Kilroy Kilroy jagerpilot. Det eneste jeg ikke har brugt til noget, er det med at være læge."

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her
Om kalenderquiz

  • Hver dag i december fortæller en kendt dansker, hvad de ville have været, hvis de havde valgt en anden karrierevej.
  • Gæt svaret for personen i morgen.
  • Hvert rigtigt svar giver et lod i konkurrencen.
  • Vinderen kan fylde indkøbskurven i hele januar med et gavekort på 3.000 kroner til en dagligvareforretning