20120712-152110-4-1920x1078we
I graferne kan du danne dig et overblik over de brancher og a-kasser, hvor ledigheden er vokset mest under krisen. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I morgen lukker regeringen for lønkompensation: Her er a-kasserne med størst ledighed

28. aug 2020, 6:00
Der er stor forskel på, hvordan coronakrisen har påvirket lønmodtagere på tværs af brancher. I graferne nedenfor kan du danne dig et overblik over de brancher og a-kasser, hvor ledigheden er vokset mest under krisen.

Tekniker, journalist eller 3F'er.  

Ansatte i disse brancher er blandt dem, som coronakrisen har ramt ekstra hårdt, og hvor særligt mange har fået en fyreseddel henover sommeren.

Det viser et nyt notat fra Danske A-kasser, der har analyseret udviklingen i antallet af ledige på tværs af samtlige danske a-kasser, siden krisen tilbage i marts gav den danske økonomi et alvorligt skud for boven.

I graferne nedenfor kan du se, hvordan ledigheden har udviklet sig i løbet af sommeren, og hvilke a-kasser, der har oplevet den største stigning i ledigheden. 

1. Arbejdsløshedskassen for Journalistik og Kommunikation (AJKS)

2. Magistrenes A-kasse

3. Teknikernes A-kasse

4. 3F's A-kasse

5. Kristelig A-kasse

Her kan ledighedsudviklingen for de enkelte a-kasser i løbet af coronakrisen. 

Du kan dykke meget dybere i ledighedsudviklingen for de enkelte a-kasser i notatet fra Danske A-kasser, som du kan finde her.