I dag springer Harry ud af skabet

19. aug 2011, 22:30
Harry går hånd i hånd med Harry ved årets Pride. DSB deltager med optog

Når årets paraden til Copenhagen Pride går i gang, bliver det blandt andet med 140 DSB-ansatte på det tog, der til daglig kører på Strøget i København.

Og den lilla Harry vil tage sin kæreste Harry i hånden og springe ud ved samme lejlighed. Det samme gør hans faste sidekick, Solvej.

DSB er bare en af det stigende antal virksomheder, som deltager i den store begivenhed, men det er ikke et gimmick udtænkt af marketingafdelingen, understreger specialkonsulent Jesper Kiby Denborg.

"Vi har taget initiativ til en personaleforening specielt for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner, og den har nu 44 medlemmer. Derfor var det oplagt for os at deltage i Priden, og vi er rigtig glade for, at mange flere kolleger har valgt at støtte os og være med. Vi bliver et af de største optog," siger han til Avisen.dk.

Mangfoldighedspris til DSB

"Men der er altså tale om noget, der ligger i forlængelse af en indsats, som DSB også gør i det daglige. Der er plads til forskellighed, og det har vi for nylig fået en mangfoldighedspris for," tilføjer han.

DSB er en af de første store offentlige virksomheder, der deltager. Men andre virksomheder som Spies og Microsoft deltager også, og det er der en god grund til, siger Dannie Kjeldgaard, professor og forsker i branding på Syddansk Universitet.

Ifølge dr.dk er det virksomhedernes måde at få nye grupper i tale på i en tid, hvor reklamerne ikke er så effektive som før.

Vil medarbejderne det godt

Vivi Jelstrup, der er forperson i Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpoersoner, LGBT, er klar over, at nogle kan være kritiske over for virksomhedernes motiver til at deltage.

"Men jeg opfatter ikke virksomhedernes deltagelse som kommerciel. DSB er en af de virksomheder, som gør det godt for vores medlemmer, og derfor virker deltagelsen også helt naturlig. Det havde været noget andet, hvis der var tale om virksomheder, som ikke i det daglige havde fokus på området," siger Vivi Jelstrup til Avisen.dk.