Førtidspensionist med opråb: Hvor mange mord skal der til?

12. okt 2019

I TORSDAGS VAR DET SINDETS DAG, hvor man i hele landet markerede det med at have en psykisk sygdom og bryde tabu om den! Desuden skrev jeg den 29. juni i Århus Stiftstidende et læserbrev, hvor jeg blandt andet skrev:

”Jeg forstår ikke, hvorfor psykiatrien stadig skal underprioriteres i forhold til det somatiske område. Jeg kan ikke læse noget som helst om, at psykiatrien kommer på finansloven. På den måde ved de ansatte, de psykisk syge og de pårørende ikke, hvor der gives til psykiatrien. Vi må huske på, at satspuljen er en varierende størrelse.”

Igen og igen bliver de store løfter - op til og under folketingsvalgkamp – til psykiatrien ikke til noget, men falder sammen!
Jesper Park van der Schaft, selv med psykisk sårbarhed

Desværre fik jeg ret. Og på TV2 Østjyllands hjemmeside den 4. oktober kan vi blandt andet læse det her:

”Der er således ikke øremærket penge til psykiatrien i regeringens finanslov for næste år. Der er ikke nye bevillinger på vej til området i 2020. Det bekræfter folketingsmedlem for Socialdemokratiet Camilla Fabricius til TV2 ØSTJYLLAND.” 

LÆS OGSÅ: Bekymret blogger: Vil endnu en ansat i psykiatrien miste livet?

Godt nok håber hun, at nogle af de 2 milliarder kroner, som der er i partiets finansudspil, kan psykiatrien få.

FØR OG UNDER VALGKAMPEN til folketingsvalget i juni i år ”lovede” Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen 500 millioner kroner til psykiatrien, men så snart partiet fik magten, så glemte de alt om de psykisk syge og deres pårørende. Og det er selvom, der har været demonstrationer på Christiansborg Slotsplads for at få penge til at forbedre psykiatrien med blandt andre Psykiatri-Listens formand Mikkel Rasmussen i spidsen.

LÆS OGSÅ: FOA-profiler: Vil vi prioritere psykiatrien, eller taler vi bare?

Vi har gang på gang læst i de forskellige medier, at 600 mennesker begår selvmord årligt, hvilket har ligget stabilt siden år 2007. Desuden kan vi gang på gang læse, at mennesker, som indlægges på de forskellige psykiatriske hospitaler, udskrives for tidligt eller råber efter psykiatrisk hjælp., men ikke får den og derfor begår drab eller selvmord. Igen har vi en artikel fra Århus Stiftstidende (d. 1. oktober), hvor et psykisk sygt menneske slår sin overbo ihjel, fordi vedkommende blev sendt for hurtigt hjem.

HVOR MANGE SELVMORD og mord – altså lig - skal der til, før psykiatrien bliver sidestillet med somatikken og kommer på finansloven? For vi, som har psykisk sygdom inde på livet enten som selv psykisk syg eller som pårørende, har råbt op i mange år, men vores råb bliver ikke hørt og lyttet til.

Igen og igen bliver de store løfter - op til og under folketingsvalgkamp – til psykiatrien ikke til noget, men falder sammen!

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her