Tæt på verden: Hvor er der mest ballade i verden lige nu?

23. mar 2011, 11:26
Video på verdenskort viser, hvor i verden balladen er netop nu også i USA og Europa. Mellemøsten fører an i uro med langt de fleste døde

Bloggeren John Caelan har forsøgt at skabe et overblik over de seneste måneders omfattende uroligheder verden over - nogle af dem blodige og voldsomme - andre demonstrationer.

Mr. Caelan søgte og søgte på nyheder og plottede dem derefter ind i et landkort, så alle kan se, at der i hvert fald i Mellemøsten synes at være en sammenhæng. Når uroligheder opstår får de farver, efter to dage bliver de grå og efter fem dage helt slettet.

Landkortet er ikke på nogen måde videnskabeligt dækkende, men fortæller en god historie. Efter en søgning på uroligheder i f.eks. Google har han læst de første 1.000 resultater og brugt de oplysninger. Det betyder, at masser af problemer verden over er smuttet uden om hans projekt, hvis de ikke rapporteres i medier på engelsk.

Videoen forsøger at vise periode mellem 17. december op til 7. marts i år.

Tæt på verden

To af landets mest erfarne u-landsjournalister, Anne Hyll-Müller og Dan Larsen, skriver nyheder om de fattige lande for Avisen.dk. Danida bidrager til projektet.