Hver tredje ung får allergi af kosmetik

24. okt 2008
For mange unge bruger skønhedsprodukter uden omtanke. Nu forsøger Miljøstyrelsen at rådgive de unge.

 

Mange unge lider bogstaveligt talt for skønheden - de sprøjter sig på livet løs med parfume, farver håret og smører kroppen ind i velduftende cremer.

Men konsekvensen kan være røde knopper, blærer og sår. Alligevel bruger langt de fleste børn og unge mellem 13 og 16 år dagligt produkter med parfume.

Og det har resulteret i allergiske reaktioner hos næsten hver tredje af de unge, hvis man skal tro de unge selv. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Tallene viser, at der er behov for at informere de unge, siger Elisabeth Paludan der er funktionsleder for forbrugerprodukter i Miljøstyrelsen.

Styrelsen har derfor sat gang i en kampagne med bl.a. hjemmesiden hudallergi.dk - der skal få de unge til at være varsomme med de parfumerede produkter.

"Det er det her tidspunkt i de unges liv, hvor de ligesom prøver sig frem med forskellige produkter og fastlægger nogle vaner for, hvordan de vil bruge dem. Og derfor synes vi, det er vigtigt, at vi på det her tidspunkt får nogle gode råd ud til dem om, hvordan de kan bruge produkterne fornuftigt," siger hun til Nyhedsbureauet Newspaq.

Miljøstyrelsens kampagne handler ikke om, at de unge skal afholde sig fra produkterne, forklarer hun. Men man behøver eksempelvis ikke at have parfume i både shampoo, creme og deodorant.

"Det er ikke vores formål, at de skal holde op med at bruge dem, men i stedet bruge dem med omtanke. Og vi giver dem så nogle konkrete råd. Det simpleste råd er, at jo mindre ens hud kommer i kontakt med de her produkter, jo mindre er risikoen for at udvikle en allergi," siger hun.

/Newspaq/

faktaboks