Hver femte hader deres kolleger

2. mar 2010
To ud af tre sladrer ifølge en britisk undersøgelse om kollegaerne, mens hver femte ligefrem hader dem.

Han smiler måske til dig og spørger, hvordan du har det. Han kan lide mig, tænker du muligvis.

Men vid dig ikke sikker, for er danske arbejdspladser som britiske, hersker kollegial had og sladder.

Det britiske analysebureau Onepoll har for netavisen Mail Online spurgt 2.000 medarbejdere på en række arbejdspladser om deres syn på kollegaerne.

To ud af tre sladrer om kollegerne, mens hver femte ligefrem hader en eller flere af dem. Sladderen finder ikke kun sted på arbejdspladsen - for hver fjerde kollega fortsætter det efter fyraften.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ifølge undersøgelsen er det især kvinder, der sladrer. En gennemsnitlig kvindelig medarbejder bruger omtrent 20 minutter dagligt på at sladre om kolleger. Det sker bl.a. via mail og chat.

Trussel

To ud af fem kvinder indrømmede i forbindelse med undersøgelsen, at de inden for de seneste syv dage havde skrevet sladder-beskeder om en kollega. Sladderen bundede oftest i misundelse, eller at de anså kollegaen som en trussel.

Mænd sladrer ifølge undersøgelsen ofte, når de synes, at en kollega er doven, eller når vedkommende fører sig lige lovligt meget frem.

Analyschefen hos Onepoll konkluderer, at sladder og had udbredes i takt med stigende stress og arbejdspres. Presset fremmer simpelthen de "gnidninger" som får kolleger til at sladre og hade hinanden.