Hvem roder på dit arbejde?

10. sep 2009
Er du nørden med de gamle pizzabakker eller hende, der altid rydder op efter de andre i køkkenet? Arbejdspladsen er en kampzone mellem rod og orden.

Nogle arbejdspladser tager konsekvensen af, at rodet er vokset dem over hovedet, og at det kun holder et par måneder, når de rydder op. Derfor går de mere systematisk til værks. 

”Får man først lavet et system, kommer man ud over punktet, hvor det er de andre, der er idioter. Så er det systemet, der er noget i vejen med, hvis man ikke kan finde tingene,” siger Lene Irlind.

Hun er partner og seniorkonsulent i Plustid, som er et firma, der tilbyder kurser i at rydde op og holde orden til daginstitutioner, plejehjem og virksomheder.

Meningen med kurserne er at gøre arbejdet mere effektivt. Men det kan også forbedre forholdet mellem medarbejderne, lige meget om de er rodehoveder eller ordensmennesker.

faktaboks

Sådan får I orden på jobbet:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Vælg et fællesrum, og ryd det op sammen.

Læg alt i rummet ud på gulvet og del det i to bunker: Ting I bruger og Ting I ikke bruger.

Del de ting I bruger op efter hvor tit og find en fast plads til dem. Hvor bruger I dem? Hvis I bruger hæftemaskinen både ved kopimaskinen og printeren, så køb to. I skal ikke rende fra det ene sted til det andet efter den.

Gør det tydeligt, hvor tingene skal stå. Tag et billede af tingen eller lav et skilt og sæt det fast på hylden.

Sæt tingene på plads, hver gang de er brugt og beslut at i en gang om dagen sætter alt på plads. Det er ofte en dårlig ide at gøre de lige før I skal hjem og bare gerne vil ud af døren.

Når I har lavet en stor oprydningsrunde i et rum, så aftal hvornår I skal tale om, om noget skal flyttes eller forbedres.

Kilde: Lene Irlind, Plustid