Hvad mener chefen, når han snakker uden om?

28. nov 2009
Her er ordbogen, der forklarer, hvad chefen egentlig mener, når han snakker udenom.

I får ingen lønforhøjelser i år, fordi aktionærerne skal have udbetalt overskuddet. Sådan en forklaring vil selv den grønneste chef i dansk erhvervsliv aldrig bruge.

For danske chefer lærer at snakke i koder til deres medarbejdere, så de får deres vilje, men samtidig skjuler deres magt. Det forklarer ledelseskonsulent og forfatter Jakob skov.

For det gælder om at få medarbejderne til at engagere sig fuldstændig i virksomheden.

"Cheferne siger det aldrig ligeud, fordi så vil det stå tydeligt frem, at der er et magtforhold og dermed interessemodsætning. Og moderne ledere organiserer medarbejderne ved at sløre modsætningen af interesser mellem arbejdsgiver og arbejdstager," siger Jakob Skov.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Her afkoder hans chefens mest brugte vendinger.

7 søforklaringer fra chefen

1.

Du kommer ind på kontoret kl. 9.10 - ti minutter efter officiel mødetid: ”Godmorgen – jeg var helt nervøs for dig”

Hvis vi skal betale din løn, kammerat, så har du bare at indfinde dig før kl. 9!

2.

Efter 3 måneders forældreorlov: ”Velkommen tilbage, har det været dejligt? Der har virkeligt været tryk på, mens du har været væk. Man når vel virkelig at vænne sig til det søde liv med sådan en orlov?”

Nå må vi se om du overhovedet kan huske at arbejde. Du skal vide, at det ikke er velanset at skride fra det hele på den måde. Det dér er ikke foreneligt med at rykke op i hierarkierne.

3.

Kl. 16.30: ”Nå, skal du gå nu? Hvordan går det med opgaven?”

Har du ikke fattet, hvordan vi arbejder i denne butik? Jeg tror, vi skal finde nogle flere arbejdsopgaver til dig. Du har jo helt åbenbart alt for få opgaver.

4.

På fællesmøde med medarbejdere: ”På grund af krisen bliver der desværre ikke råd til lønstigninger i år. Vi må stå sammen i denne hårde tid."

For at direktionen og den øvrige topledelse kan bevare deres solide lønniveau og generere nok overskud til, at deres massive bonusser kommer til udbetaling, må medarbejderniveauet arbejde hårdere for samme løn. Topledelsen skal jo også leve.

5.

”Vi vil meget gerne tilbyde dig en projektansættelse”.

Vi har brug for noget uforpligtende arbejdskraft. Vil gerne have dig her og nu, men vil for Guds skyld kunne sende dig ud ad døren, når akten er overstået.

6.

”Du får ikke nogen lønstigning eller forfremmelse i år, men du skal vide, at vi ser et stort talent i dig.”

Du har ikke gjort dig fortjent til lønstigning og forfremmelse. Du må arbejde hårdere og mere engageret, hvis du skal gøre dig håb om mere i lønposen og flere stjerner på skulderen.

7.

I fællesmailen til alle ansatte: ”Vi har i samråd med Jens Jensen besluttet at han ikke længere skal være ansat hos os.”

Jens Jensen blev smidt ud på røv og albuer, og det kan også ske for dig. Her er det ud over stepperne, ellers bliver du også stemt hjem.