Hvad bilder Henrik Dahl sig egentlig ind?

150513
4. apr. 2019 16.31
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

I EN FACEBOOK-KOMMENTAR til formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, har Henrik Dahl (LA) udtalt, at det er fake news og uholdbart, at formand Grete Christensen, jeg selv og mange andre kolleger fra sundhedsvæsenet, råber op om, at sundhedsvæsenet er under nedsmeltning.

Han udtrykker, "at grådigheden hos interesseorganisationerne kender ingen grænser" og "at organisationerne gladeligt taler sundhedsvæsenet ned, for at få mere i løn og flere kollegaer".

At læse den udtalelse, gør mig så vred og så harm.

Jeg ønsker selvfølgelig ikke, at Henrik Dahl nogensinde skal opleve, at være indlagt som pårørende på den afdeling, hvor jeg arbejder som sygeplejerske. Men hvis han en dag skulle opleve det, og opleve at jeg som sygeplejerske i en travl vagt, er nødsaget til at nedprioritere, at være hos ham og hans syge ekstremt for tidligt fødte, fordi en anden syg intensiv patient kræver min tilstedeværelse - tror jeg, at han ville trække sin udtalelse tilbage.

Jeg synes, at det er så ubarmhjertig og direkte ondskabsfuldt, at han kan finde på at udtrykke, at vi, som kender til hverdagen på hospitalerne, gladeligt taler sundhedvæsenet ned.

DET GØR VI IKKE. Vi fortæller om den virkelighed, som vi står med. Virkeligheden, som alt for ofte er alt for presset, sådan at vi må gå på kompromis med vores faglighed og i værste tilfælde sætte patienternes sikkerhed over styr.

Som menig sygeplejerske oplever jeg på egen krop, hvordan jeg i travle perioder må prioritere barskt imellem hvilken patient og vedkommendes pårørende, der har mest brug for min tilstedeværelse - selvom de alle rent faktisk har brug for, at jeg er der.

Men jeg kan, helt simpelt, kun være ét sted af gangen, da jeg sådan set 'bare' er et menneske med to arme og to ben.

Når der er alt for travlt, må jeg skippe at spise mad og toiletbesøg og må vente til, at jeg har fri.

Det er ikke hverdag, men det sker, og er sket, flere gange i mit forholdsvist korte sygeplejerskeliv.

Det er ikke for sjov, når DR2-dokumentaren “jeg svigter mine patienter” viser et så bredt udsnit af sygeplejersker, sygeplejestuderende og læger, som alle siger det samme.

LÆS OGSÅ: Far: Alle mine drømme blev pakket væk, da min søn fik diagnosen

Vi HAR for travlt og det GÅR ud over patienterne!

Sundhedvæsenet ER under nedsmeltning og vores mange opråb skal tages dybt seriøst! Allerede nu har vi kendskab til en lille pige, som sidste år mistede livet, netop pga. den travlhed, som gang på gang beskrives.

TAGER MAN IKKE vores opråb seriøst, meget snart, tror jeg, at vi vil opleve mange flere patienter, som mister livet pga. personalets travlhed, eller hvis sygdom forværres.

I et facebook-opslag, på hans egen profil, har han skrevet, at organisationerne tager civile borgere som gidsler, i en arbejdskamp om at få flere penge. At hvis ikke vi får vores vilje, hvad angår højere løn eller lavere produktivitet, så vil det gå ud over børnene, patienterne eller eleverne. At de tages som 'gidsel' i interesse- og arbejdskampen.

Til det må jeg bare sige, at vores travlhed allerede går udover børnene, patienterne og eleverne.

Henrik Dahl burde ikke udtale sig på en sådan måde, da han tydeligvis ikke ved, hvad han taler om. og han kender tydeligvis ikke til vilkårene for personalet i sundhedsvæsenet og alle andre steder.

LÆS OGSÅ: Sosuen Heidi i lønkrig med LA-profil

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].