Husk de lange underbukser, Løkke

6. jan 2011
Murere inviterer statsministeren med på byggeplads for at se det hårde arbejde.

I skurvogne landet over er statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nytårsløfte om at fjerne efterlønnen ikke faldet i god jord.

Så nu inviterer murerne i København statsministeren med på arbejde for at opleve, hvordan det tunge arbejde slider på byggearbejderne.

”Hvis han kommer ud på en byggeplads og giver et nap med, så kan han ikke blive ved med at mene, at vi kan blive ved, til vi er 70 år,” siger Jens Kirkegaard, der er formand for murernes brancheklub i København.

Han har i dag sendt et personligt brev til statsministeren med indbydelsen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

”Vi beder ham tage sikkerhedssko og hjelm med og huske lange underbukser, så han kan klare kulden,” forklarer fra Jens Kirkegaard, der også er faglig sekretær i fagforeningen 3F.

Tunge sten og mørtel

Han mener, at det er umuligt for hans kollegaer i byggeriet at arbejde, til de er 70 eller 71 år – den alder, som efter alt at dømme bliver den ny pensionsgrænse for de, der er unge i dag.

De tunge spande med mørtel og de mange murersten skal give Lars Løkke Rasmussen indblik i murernes arbejde.

”Det må være, fordi Lars Løkke ikke kender til de faktiske forhold ude på byggepladserne. Men vi giver ham chancen for på sin egen krop at se, om han tror, han ville kunne arbejde som murer, indtil han bliver 70,” siger Jens Kirkegaard.

600 sten

Han betegner Lars Løkke Rasmussen som en frisk type, så han forventer, at han ikke er bleg for at komme forbi en dag.

”Det er hårdt arbejde at mure 600 sten hver dag, eller slæbe byggemateriale op på femte sal for at lave fru Jensens badeværelse. Det kan man, når man er rask og rørig. Men efter et helt arbejdsliv, kan man ikke blive ved, til man er 70,” mener Jens Kirkegaard.

Avisen.dk følger naturligvis sagen og fortæller, om Lars Løkke Rasmussen takker ja til invitationen.