20200610-124439-L-1920x1920we__1_
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) bliver nu også minister for ligestilling. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hummelgaard bliver ny ligestillings­minister: Fagforening jubler

19. nov 2020, 16:02
Det sender et klart signal om anerkendelse af områdets betydning, siger næstformand i HK/Privat.

Nu kan Peter Hummelgaard skrive endnu et ministerum på sit visitkort. 

Den 37-årige beskæftigelsesminister bliver nu også minister for ligestilling.

Det vækker glæde i HK/Privat, der længe har ønsket ligestillingsområdet placeret i tungere ministerie som netop Beskæftigelsesministeriet.

LÆS OGSÅ: Hver tredje kender en corona-arbejdsløs: Men dagpengesystemet er på 'katastrofekurs'

- Ligestillingsministeriet har alt for længe været sendt rundt som en sorteper i usandsynlige ressortkombinationer, og vi har flere gange efterlyst, at ministeriet skulle få en tungere placering. Med flytningen til Beskæftigelsesministeriet sker det endelig, siger næstformand i HK Privat Anja C. Jensen i en udtalelse.

Hun peger på, at flere centrale forhandlinger på netop ligestillingsområdet allerede ligger på Peter Hummelgaards bord.

 - Flytningen af ligestilling til Beskæftigelsesministeriet sender et klart signal om anerkendelse af områdets betydning. Samtidig er synergien mellem ressortområderne tydelig i forhold til kommende forhandlinger om fx arbejdsgiveransvar og godtgørelser i sager om seksuel chikane og ikke mindst implementeringen af EU's barselsdirektiv, siger Anja C. Jensen.

Tidligere lå ligestillingsområdet under miljø og fødevareministerens resortområde. Flytningen af ministeriet sker som et led i den ministerrokade, statsminister Mette Frederiksen (S) har offentliggjort torsdag, efter Mogens Jensen (S) onsdag gik af som fødevareminister på grund af minksagen.

LÆS OGSÅ: Her er de nye ministre

Også Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, ser frem til samarbejdet med Peter Hummelgaard på ligestillingsområdet.

'Vi har en stor og vigtig opgave med at skabe et samfund og et arbejdsmarked kendetegnet ved lige muligheder for alle køn,' skriver han på Twitter.