Genstande, der ryger gennem luften, og ord som ”luder” og ”tyveknægt” er noget af det, som personalet på Hvidovre Hospital risikerer at møde i deres dagligdag.

De seneste tre år er der registreret 100 episoder om vold, trusler og chikane på Hvidovre Hospital. Det skriver Berlingske.

LÆS OGSÅ: Forsikrings-ansat: Selskaber vælger læger, der underkender kundernes skader

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Mange af episoderne skyldes en psykotisk tilstand kaldet ”delir”, der kan komme i forbindelse med en indlæggelse.
De mest kendte årsager til tilstanden skyldes væskemangel, bivirkninger fra medicin og bedøvelse eller ved infektioner i urinvejene og lungebetændelse.

Berlingske har talt med Nina Bjørnholdt, der er arbejdsmiljørepræsentant på Hvidovre Hospital, som kan fortælle om episoder med patienter i delir:

- De griber fat, vrider vores tommelfinger om og kaster med glas eller kopper, der er inden for rækkevidde. Men det er ikke det hyppigste, siger hun og fortæller, at patienterne for det meste griber fat, kradser og slår ud efter ansatte.

Ikke forberedte

Nina Bjørnholdt fortæller, at personalet ikke bliver forberedt på at håndtere de situationer, også selvom Hvidovre Hospital er begyndt at holde kurser om den psykostiske tilstand:

- Det kan godt være, at man på et teoretisk plan får af vide, hvad der kan ske. Men hvad skal man gøre, når det sker? For der er det hat og briller, siger Nina Bjørnholdt.

Ifølge avisen har Dansk Medicinsk Tidsskrift undersøgt 118 patienter på forskellige afdelinger, hvor cirka 33 procent fik den psykotiske tilstand og udviste voldelig adfærd.