Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Håndsprit og udstyr forsvinder: Nu tager hospitaler konsekvensen

16. mar, 12:32
Herlev og Gentofte Hospital har valgt at indsætte vagter og låse stort set alle døre på matriklerne for at forhindre tyveri af blandt andet håndsprit og skabe tryghed for personalet.

Hospitalsvæsnet har ekstra travlt i disse dage, hvor corona-krisen lægger pres på sundhedspersonalet - og presset forventes kun at stige de kommende dage.

Samtidig oplever flere hospitaler, at der forsvinder håndsprit og hospitalsudstyr, som er vigtigt i kampen for at undgå smittespredning med Covid-19.

LÆS OGSÅ: Læge med opsang til ubekymrede danskere: 'Jeres adfærd betyder liv eller død for de svage'

Nu har Herlev og Gentofte Hospital valgt at indsætte vagter i alle døgnets timer og låse stort set alle indgangsdøre på hospitalerne.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Det fremgår af en intern orientering til personalet på hospitalerne, som TV 2 Lorry er i besiddelse af.

Her fremgår det, at det er direktionen, som har besluttet de drastiske tiltag, som trådte i kraft søndag.

De eneste døre, som er åbne på Herlev Hospital, er hovedindgangen, indgangen ved Akut- og Børnemodtagelsen, Corona Klinikken og indgangen ved Borgmester Ib Juuls Vej 73.

På Gentofte Hospital er der kun adgang fra Akutklinikken, som har åbent frem til klokken 22.

Herlev Hospital har under normale omstændigheder indsat vagter om natten for at rundere på hospitalets arealer, men nu bliver vagterne også en del af billedet ved de indgange, som fortsat er åbne på hospitalet.

Her vil de sikre, at de besøgende på hospitalet har “et relevant ærinde”, lyder det i orienteringen til personalet.

“Medarbejdere bør være ekstra opmærksomme på at huske ID-kort, når de færdes på hospitalet”, skriver direktionen videre.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Herlev Gentofte Hospital, som bekræfter, at der nu bliver skærpet sikkerhed på hospitalerne.

- Baggrunden for at låse dørene er dels at værne om vores medarbejdere, som har meget travlt og arbejder meget koncentreret. Dels at forhindre, at folk, som ikke har noget at gøre på hospitalet, kommer ind og stjæler håndsprit og andre nødvendige produkter, hvilket vi har set et par eksempler på, siger vicedirektør Jan Toftholm.

Tiltaget på Herlev Gentofte Hospital kommer bare dagen efter, at flere politikere har ønsket stramninger på netop hospitalerne i Danmark for at forebygge, at der bliver stjålet håndsprit, mundbind og andre remedier, som er vigtige for hospitalsvæsnet for at undgå smittespredning med covid-19.

Tyverier af hospitalsudstyr er blandt andet sket på Rigshospitalets infektionsmedicinske afdeling, hvor der er indlagt flere patienter smittet med corona-virus.

- Jeg synes, det er et voldsomt skridt, at man har indført grænsekontrol, men når man holder det op imod, at folk lige nu kan vade direkte ind på et hospital uden have et retligt ærinde, så synes jeg, at vi skal have indført adgangskontrol, lød det søndag fra Per Larsen, der er sundhedsordfører for De Konservative.

Dansk Folkeparti bakker op om De Konservatives forslag, som nu skal fremlægges for sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Og faktisk er de klar til at gå skridtet videre - de mener nemlig ikke, at hospitalsbesøg bør tillades i den situation, som Danmark i øjeblikket står i.

- Folk, der er smittet kan jo vade direkte ind på en sengestue, som det er lige nu. Det skal være forbudt, fordi det kan smitte både patienter og personale - og som en ekstra gevinst kan det jo så være, at alle de her ting heller ikke bliver stjålet, sagde Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt søndag til TV 2 Lorry.