Hospitaler frygter A og Bhold

17. okt 2008
Danskerne er på vej til at blive opdelt i et A og et Bhold, når det gælder sundhedsydelser, frygter landets offentlige sygehuschefer.

 

I en undersøgelse foretaget af analysebureauet Megafon for magasinet Forkant, der udgives af Dansk Sygeplejeråd, svarer 90 procent af landets hospitalsdirektører, at konkurrencen om personalet mellem det offentlige og det private sundhedsvæsen er unfair.

Syv ud af ti direktører siger, at de ligefrem frygter, at danskerne opdeles i A- og B-hold.

En af dem er Susanne Friis, vicedirektør på Sygehus Nord, der dækker sygehusene i Roskilde, Holbæk, Kalundborg, Faxe og Køge:

"Jeg er bekymret for udviklingen. Problemet er, at vi mangler arbejdskraft, og når de private hospitaler har bedre vilkår end os, så risikerer vi, at medarbejderne forsvinder derover. Det betyder en dårligere kvalitet, og dermed får vi skabt et A- og B-hold i befolkningen," siger hun til Politiken.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) kalder det "utilfredsstillende", at så mange sygehusdirektører oplever, at konkurrencen er urimelig.

"Det bliver jeg nødt til at tage højtideligt og sige, at der skal sættes endnu mere turbo på arbejdet med at undersøge, om der er fair konkurrence," siger han.

/Newspaq/

faktaboks