Horestaformand: Vi er enige

14. okt 2013, 04:00
Helt enig med 3F: Vigtigt at arbejdsgiverne organiserer sig, siger formanden for hotel og restaurationsbranchens arbejdsgiverorganisation Horesta, Jens Zimmer Christensen

"Jeg er helt enig med 3F i, at uddannelse er ekstremt vigtigt. Vi er også helt enige i, at det er vigtigt at også arbejdsgiverne inden for hotel- og restaurationsbranchen organiserer sig".

Sådan lyder reaktionen fra Formanden for hotel- og restaurationsbranchens arbejdsgiverorganisation, Horesta, Jens Zimmer Christensen.

Fagforeningen advarer i dag i Avisen.dk om, at timelønnen blandt kokke og tjenere kan ende helt nede på 40 kroner, uden pension, hvis ikke branchen i fællesskab forsøger at løfte vilkårene for de ansatte.

Fra arbejdsgiverorganisationen er man helt enig med 3F i, at arbejdsgivere og arbejdstagere har et fælles ansvar, når det gælder om at værne om fagene og kvaliteten inden for hotel- og restaurationsbranchen.

"Jeg er helt enig i, at uddannelse er ekstrem vigtig. Det er jo overenskomstens parter - 3F og Horesta - der bærer erhvervsuddannelsen inden for vores fag. Det er et stort og vigtigt samarbejdsområde, som man måske ikke hører så meget om i det daglige. Men vi har et særdeles godt samarbejde med 3F om netop erhvervsuddannelsen. Det handler både om grunduddannelsen, men også videregående uddannelser," siger Jens Zimmermand Christensen.

Vi er oppe på dupperne

Også den manglende organisationsgrad, både blandt arbejdsgivere og ansatte vækker bekymring.

"Jeg går pr. definition ind for at vi organiserer os. Også på arbejdsgiver-siden, selvfølgelig. Men lad mig føje til, at hovedoverenskomsten mellem 3F og HORESTA i sin nuværende form i udgangspunktet egner sig bedre til nogle typer virksomheder end andre. Især mindre virksomheder og virksomheder med særlige koncepter efterlyser bl.a. større fleksibilitet. Med al respekt forhandler vi ikke overenskomst gennem pressen, så det er noget, vi er i dialog med 3F om," siger han.

Gør I noget for at skaffe flere medlemmer?

"Ja, det gør vi bestemt. Samtidig med at der er fokus på at servicere nuværende medlemmer, arbejdes der løbende på at tegne nye og vi har i år haft en pæn netto-tilgang af nye medlemmer," siger Jens Zimmer Christensen til for Avisen.dk.