Homer Simpson stemmer på Obama

4. nov 2008
Den verdensberømte tegneseriefar Homer Simpson stemmer på Demokraternes præsidentkandidat Barack Obama.

Den er god nok - også i Springfield er de optaget af det amerikanske præsidentvalg.

I åbningssekvensen til den årlige Halloween-episode af tegneserien 'The Simpsons', der søndag blev vist i USA på tv-kanalen Fox, forsøgte familiefaren Homer nemlig at sætte sit kryds ved Obama.

Men i stedet for at registre Homers stemme gik stemmeboksen amok og satte i stedet krydset ved Republikanernes John McCain.

Herefter blev stemmen mangedoblet og resulterede i, at McCain blev kåret som præsident af maskinen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Da Homer begynder at ryste maskinen og kræve, at de mange stemmer ikke går til McCain, bliver han opslugt og dræbt af maskinen.

En af forfatterne til Simpson-serien, Al Jean, har i en kommentar til episoden med stemmeboksen forklaret, at det ikke var ment sådan, at episoden skulle være en hyldest til Barack Obama.

"Vi prøver at satirisere over samfundet. Der er folk, der mener, at stemmeprocessen med elektroniske stemmemaskiner er suspekt, så det er det, vi prøver at lave satire over," siger han.

Episoden i den populære serie havde klare referencer til valgskandalen i Florida i 2000, hvor titusinder af stemmer på Demokraternes Al Gore blev annulleret, da højesteretten mente, der var fejl på stemmesedlerne - hvilket gav valgsejren til George Bush.

-Newspaq

faktaboks