Holmegaard begæret konkurs

17. sep 2008
Det 183 år gamle Holmegaard Glasværk blev onsdag begæret konkurs.

Fredag skal Skifteretten behandle konkursbegæringen mod glasværket, skriver Nyhedsbrevet 3F. De berørte medarbejdere vil blive dækket af Lønmodtagernes Garantifond.

"Jeg har fået bekræftet, at der er indgivet konkursbegæring fra en af kreditorerne, og at den skal behandles i Skifteretten i Næstved på fredag," siger Ole Jakobsen, faglig sekretær i 3F Næstved, til Nyhedsbrevet.

Endnu har Ole Jakobsen ikke opgivet håbet om at rejse kapital til at forsætte driften af Holmegaard, der ligger i Fensmark på Sydsjælland.

"Der er investeret så mange penge i stedet de sidste par år, at det vil være vanvittigt at lade det forfalde. Men der går selvfølgelig noget tid med konkursbehandlingen," siger Ole Jakobsen.

I sidste uge gik moderselskabet Stones Invest konkurs, og derfor kommer det ikke fuldstændig uventet. 3F Næstved fortalte tidligere på ugen de knap 50 medlemmer på virksomheden, hvordan de står i tilfælde af en konkurs.

"Alle vil blive dække ind via Lønmodtagernes Garantifond på den betingelse, at de er jobsøgende. Og det kan selvfølgelig blive et problem for Holmegaard, hvis konkursbehandlingen tager lang tid. Der er ganske få glaspustere at tage af herhjemme," siger Ole Jakobsen.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her