Hørekonge slagter ansatte i Danmark

13. jun 2013
Flere hundrede ansatte hos høreapparatfirmaet Widex i Helsinge kan miste jobbet, når firmaet flytter produktion ud af landet.

Den store danske høreapparatvirksomhed Widex vil i løbet af de kommende år flytte store dele af produktionen til Estland og foretage en "kraftig reduktion" i i den danske medarbejderstab. Det skriver Berlingske Nyhedsbureau.

”Vi føler, at der er mange forhold i industrien, der er under forandring, og vi er også nødt til at kigge på vores kostbase med henblik på at kunne konkurrere og deltage i forretninger, der giver mening,” siger vicedirektør i Widex Anders Westermann og fortsætter:

”Vi er nødt til at kigge på alle elementer i forretningen, og der er det timelønnede arbejde bare et element. Vi vil gradvist flytte store dele af det timelønnede arbejde til Estland. Men vi vil stadig beholde enheder her i Danmark i Lynge og Helsinge,” siger han.

Fagbladet 3F skrev fredag, at hele 400-500 stillinger bliver nedlagt som følge af udflytningen.

Men så mange stillinger er der ikke tale om, siger Anders Westermann.

”Nej, det er for højt sat. Der er ikke sat tal på overhovedet. Men vi har en forventning om, at det vil være en kraftig reduktion,” siger han.

Kilde: Berlingske Nyhedsbureau