Høje mennesker er mere succesfulde

30. jan 2014, 13:55
Succes ligger i højden. Det viser en ny undersøgelse fra Oxford University.

På Oxford University har man lavet en undersøgelse, der viser, at lave mennesker er mere paranoide og ofte føler mistillid eller er bange for andre. Det skriver engelske The Telegraph.

Højde bliver associeret med autoritet. Lave mennesker kan derfor lide under deres højde.

Forskerne bag brugte ”virtual reality”-teknologi og reducerede højden på de frivillige testpersoner, der skulle rejse med et computer-simuleret tog. De andre passagerer var virtuelle. Og de var programmeret til at være neutrale.

De nu 25 centimeter lavere deltagere oplevede negative følelser. De følte sig mere inkompetente og utiltalende, skriver The Telegraph

Deltagerne, der havde været udsat for højdereducering, var mere tilbøjelige til at tro, at andre på det virtuelle tog stirrede, tænkte dårligt om dem eller forsøgte at chikanere.

”At være høj associeres med bedre karriere og succes i menneskelige relationer, ” fortæller professor Daniel Freeman, leder af Medical Research Council-funded study til The Telegraph.

Resultaterne fra Oxford University understøtter rapporter, der peger på at højde og social status hænger sammen, samt rapporter der viser, hvordan lavt selvværd kan lede til paranoide tanker.