Hjertesyge ramt af personaleflugt

19. aug 2008
Rigshospitalets hjertecenter må skære i antallet af operationer, fordi en række højtuddannede sygeplejersker har forladt hospitalet til forel for et vellønnet job på et privat sygehus.

10.000 kroner mere i løn. Det er den kontante gevinst for en specialsygeplejerske ved at skifte fra et offentligt hospital til et privathospital.

Og det er tilsyneladende for godt at sige nej til for mange, og personaleflugten har store konsekvenser for patienterne på de offentlige sygehuse.

Selvom politikerne har lovet patienterne en hurtigere behandling, må blandt andet Rigshospitalets hjertecenter sætte antallet af operationer ned, skriver Berlingske Tidende.

Det sker, fordi 15 højt specialiserede sygeplejersker har forladt hospitalet det seneste år - sygeplejersker som det har taget et helt år at oplære.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Konsekvensen er, at alvorligt syge danskere kan komme til at vente 12-13 uger på eksempelvis en hjerteklap- eller bypassoperation.

- Det er en meget alvorlig situation. Vi står med tomme operationsstuer, fordi sygeplejerskerne er flyttet over på privathospitalerne for at være med til at operere patienter med åreknuder og galdesten. De komplicerede hjerteoperationer kan derimod kun udføres her, og konsekvensen er meget længere ventetider. Der må gøres noget for at stoppe udviklingen, siger lægelig direktør Jannik Hilsted til Berlingske Tidende..

 

faktaboks