Hjertepatienter venter 45 uger

27. aug 2008
Det er ikke sjovt at være hjertesyg, og det bliver kun endnu værre af at få lov til at vente 45 uger på at komme i behandling. Ikke destro mindre bliver hjertesyge nødt til at vente så længe og risikerer i værste fald at dø på ventelisten

I landets fem regioner er det samlede tal af hjertesyge, der venter på behandling 15.000.

Og med en ventetid op til 45 uger, er det hårdt at være syg eller endnu ikke vide, om du er det.

Hjerteforeningen fastslår derfor nu, at ventetiden er ubærlig og ikke mindst livtruende for mange patienter. Det skriver Jyllands-Posten.

- Det er ubehageligt for patienten, som selvsagt er utryg og bange - nogle gange med god grund, for der er ingen tvivl om, at patienter risikerer at dø på ventelisten, siger overlæge Peter Clemmensen, formand for Hjerteforeningen til Jyllands-Posten.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ingen til at overarbejde, men ekstra penge

For at rette op på problemerne mener Peter Clemmensen, at det er tid til overarbejde om aftenen og i weekenden, men den løsning er formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, ikke meget for.

- Vi har ikke fået penge til at holde afdelingerne i gang om aftenen, udtaler han overfor Jyllands-Posten.

I år og for 2009 er der afsat 510 millioner kroner ekstra til hjerteområdet, men det løser ifølge Hjerteforeningen kun en tredjedel af problemet, og Socialdemokratiets sundhedsordfører er heller ikke optimistisk.

- Det er jo meget godt, at der er afsat 150 millioner kroner nu, men vi har jo ingen sikkerhed for, at de ikke forsvinder, når regionerne samtidig er i gang med at effektivisere for over en milliard kroner, siger sundhedsordfører Jens Peter Vernersen (S) til Jyllands-Posten

faktaboks