Hjemmeplejeren brugte blandt andet de ældres penge til at tage på rejse til Monaco på billedet. (Arkivfoto) Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Hjemmeplejer fængslet - rippede ældre og rejste til Monaco

14. maj 2020, 18:24
Dommer i Københavns Byret har varetægtsfængslet 35-årig kvinde.

En hjemmeplejer har snydt sig adgang til flere ældre borgeres konti og brugt deres penge til at tage på ferierejser til Tenerife og Monaco.

Disse og andre sigtelser er torsdag blevet læst op i Københavns Byret, hvor en dommer har besluttet at varetægtsfængsle den 35-årige kvinde.

I forvejen har hun allerede en grim plet på sit cv. I 2013 frakendte Retten i Lyngby kvinden retten til fremover at arbejde med ældre.

Men det røde kort har hun ifølge politiets opfattelse set stort på ved at være ansat i to forskellige vikarbureauer. I sig selv er dette en overtrædelse af straffeloven.

Ifølge sigtelsen skal kvinden desuden have begået databedrageri i kraft af sit job. I en række tilfælde fra februar 2019 til maj i år skal hun have skaffet sig adgang til de ældres konti.

Ikke bare tog hun ud afsted på de to udlandsrejser sammen med en mandlig bekendt for i alt cirka 30.000 kroner.

Hun købte også møbler og interiør for penge, som tilhørte nogle af de mennesker, som hun udførte et betroet job i forhold til, hævder politiet.

Ofrene bor på plejehjem eller i beskyttede boliger rundt i Storkøbenhavn og Nordsjælland.

I torsdagens retsmøde erkendte hun skyldig i et par af forholdene, men nægtede de øvrige.

Om den ene ferierejse forklarede kvinden, at hun havde fået kontooplysningerne af "nogle piger".

Varetægtsfængslingen er fastsat til 27 dage. Dommerens begrundelse er, at kvinden formentlig igen vil snyde sig til andres penge, hvis hun er på fri fod.

/ritzau/