Hjælper smidt ud af huset i frostgrader

5. maj 2010
Avisen.dk bringer nye historier om handicaphjælpere, der fortæller om horrible arbejdsvilkår.

Nogle handicappede magter simpelthen ikke opgaven at være arbejdsgiver.

Det er budskabet fra yderligere fire handicaphjælpere, som Avisen.dk har været i kontakt med i forbindelse med de seneste dages afsløringer.

En kvindelig hjælper fra Østjylland fortæller om sin arbejdsgiver, der er meget dominerede.

"Hvis jeg skal pakke en gave ind for hende, kan jeg blive bedt om at pakke den om igen og igen, fordi hun ikke er tilfreds. Hun har dronningenykker."

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

En kvindelig hjælper fra Århus fortæller, at hun har måttet sige fra flere gange, fordi hun er brugt som taxachauffør:

"Jeg er blevet sat til at hente hans venner, når de skulle hjem fra byen. Det er ikke rimeligt. Jeg er ansat til at passe på ham og ikke hans venner.

Mandlig hjælper sendt ud i frosten

En mandlig hjælper fra Århus fortæller, at han blev sendt ud af huset, når den handicappede fik besøg af venner eller familie.

"Det var lige meget, om der var frostgrader udenfor. Så blev der ringet efter mig, når jeg skulle hjem igen. Der kunne både gå en halv time eller fem timer."

En kvindelig hjælper fra Nordjylland er gået psykisk ned, fordi hendes arbejdsgiver hele tiden var efter hende. Hjælperen var blevet bedt om at male et køkkenskab, men faldt ned fra bordet og brækkede lårbenet. Det gjorde, at Arbejdstilsynet kom og gav den handicappede en stribe påbud.

"Hun var tosset over, at Arbejdstilsynet kom. Hun følte, at det var min skyld, og det var meget ubehageligt. Det forfulgte mig dag og nat og til sidst sagde min mand, at enten blev jeg skilt fra ham eller skilt fra hende."

FOA mener, at konfliktkurser kan afhjælpe problemet. Læs historien her:

Handicaphjælpere skal slå fra sig