DAGENS TIP: Hjælp, jeg vil ikke på efterløn

15. feb 2011
Få gode råd til, hvordan du som seniormedarbejder kan få et godt og sundt arbejdsliv.

Selvom man er lidt grå på toppen, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man vil forlade arbejdsmarkedet. Ældre medarbejdere får kun sjældent tilbudt nedsat tid eller ekstra ferie. Det skyldes, at de færreste virksomheder – især i det private - har en seniorpolitik.

Men hvad gør man, hvis man rent faktisk gerne vil blive på jobbet, efter at man er fyldt 60?

Ellen K. Lykkegård, formand for Den Offentlige Gruppe i 3F, giver her nogle gode råd.

4 råd til arbejdende seniorer

1. Tjek overenskomsten

Selvom de færreste overenskomster byder på 'gaver' til seniorer, så er der undtagelser i for eksempel det offentlige.

"Her har man fået indført såkaldte seniorfridage og seniorbonus. Så der ligger deciderede rettigheder til seniorer til samtlige offentlige 3F'ere," siger hun.

2. Tal med tillidsmanden

Nogle steder er der mulighed for at gå ned i tid og samtidig fastholdepensionsindbetalingen. Andre steder er der særlig adgang til kiropraktor med videre til ældre medarbejdere.

"Så tal med tillidsrepræsentanten. De kender de lokale forhold. Det er nemmere end at gå op til borgmesteren eller chefen og sige: Jeg vil på nedsat tid," siger Ellen Lykkegård.

3. Undgå at blive nedslidt

Mange job slider på kroppen - eksempelvis rengøringsarbejde. Tænk derfor på, hvordandu undgår at blive nedslidt, inden du når 60-års-alderen.
"Folk skal kunne blive i deres arbejde hele livet, så bliv omplaceret til noget arbejde, derikke er så fysisk krævende."

4. Læs personalehåndbogen

"Mange kommuner udleverer personalehåndbøger, der beskriver personalepolitiskeaftaler. Den ligger typisk på intranettet," siger Ellen L. Lykkegård.

Råd til seniorer

1. Tjek overenskomsten

2. Brug din tillidsrepræsentant

3. Pas på med det fysiske arbejde

4. Læs personalehåndbogen