Hillary skylder stadig 30.000 for pizza

21. jul 2008
Hillary Clinton kæmper med en gæld på 120 millioner kroner. Og den tidligere demokratiske præsidentkandidats støtter er ikke meget for at betale.

Nyhedsavisens udsendte korrespondent

NEW YORK: Hun har optrådt med Obama flere gange. Sendt emails ud til millioner af støtter. Og klaget sin økonomiske nød til flere indsamlinger.

Alligevel står den tidligere præsidentfrue og ditto præsidentkandidat Hillary Clinton fortsat med en gæld på 120 millioner kroner efter sin kulsejlede præsidentkampagne i foråret.

Og i den seneste måned er den gæld kun blevet 12,5 millioner kroner mindre.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Det viser ny tal fra Federal Election Commission, der nøje holder øje med kandidaternes gæld.

Masser af pizza

Cirka halvdelen af de 120 millioner kroner er penge, som Hillary Clinton har lånt privat.

Resten er alt fra en gæld på 25 millioner kroner til den tidligere chef-strateg Mark Penn - til småting som 3-5.000 kroner til universiteter og pizza, burgere og sandwich for 30.000 kroner fra Dakota Pizza i Wynnwood, Pennsylvania.

I alt solgte Dakota Pizza mad til Hillary Clinton og hendes medarbejdere for 53.000 kroner, og kun en del af regningen er altså blevet betalt.

- Jeg var glad for at gøre det, og jeg er sikker på, at vi nok skal få resten, siger Stephen Bledsoe, ejer af Dakota Pizza, ifølge patriot-news.com.

Det amerikanske præsidentvalg har allerede nu sat rekord som det dyreste nogensinde.

faktaboks

Et valg med dollar

Republikaneren John McCain har på nuværende tidspunkt godt 120 millioner kroner på lommen. Han får desuden knap 400 millioner kroner i offentlig støtte og hans parti regner med at bruge yderligere 950 millioner kroner.

Demokraten Barack Obama har i alt 330 millioner kroner på lommen, og har sagt nej til offentlig støtte. Han samler dog fortsat mange penge ind - blandt andet 115 millioner på én dag i juni.