Her kommer du længst med dine feriekroner

4. feb 2012
Børnefamilier med et stramt feriebudget skal ikke miste modet. Avisen.dk guider dig til, hvor kronerne rækker længst.

Mor og far har lænet sig tilbage i liggestolene med en drink, mens børnene pjasker i poolen.

Selvom krisen gnaver i feriebudgettet, behøver børnefamilier ikke at skifte sol og strand ud med camping i regnvejr ved Limfjorden.

Avisen.dk har bedt Star Tour og Spies om at anbefale de fire billigste feriedestinationer for børnefamilier.

For at vurdere prisniveauet på de forskellige destinationer har Avisen.dk sammenlignet priser ud fra det såkaldte Big Mac-index, som det engelske magasin The Economist har skabt. Det viser, hvor i verden en McDonald’s Big Mac burger er billigst.

Alanya, Tyrkiet

I Tyrkiet koster en Big Mac 20,73 kroner, og det er i den lave ende af prisskalaen sammenlignet med de 28,50 kroner, som man skal betale i Danmark for den verdenskendte burger.

De lave priser har da også gjort, at Alanya i Tyrkiet har været den helt store magnet for danske børnefamilier igennem de sidste tre-fire år.

Det skyldes den gode valutakurs og de mange hoteller, der tilbyder ’All Inclusive’, lyder det fra Torben Andersen, der er kommunikationschef i Spies. Det vil sige, at alt fra mad til aktiviteter er inkluderet i prisen for hotelopholdet.

Derfor anbefaler han stedet som et billigt alternativ til ferien for rejselystne familier med lavvande i feriebudgettet.

Mallorca, Spanien

Byen Alcudia på Mallorca er det sted Torben Andersen helst vil anbefale af billige feriesteder.

”Der får man det mest børnevenlige miljø og aktiviteterne for børnefamilier er i top,” siger han.

Derudover er maden i Spanien en del billigere end herhjemme. Prisen for en spansk Big Mac lyder på 25,57 kroner. Det passer med, at prisniveauet på Mallorca ligger 10 til 15 procent under de danske priser, forklarer Torben Andersen.

Bulgarien

”I Bulgarien er maden billigst,” siger salgsdirektør i Star Tour Stig Elling.

De to rejsearrangører er dog ikke helt enige om Bulgarien er det mest optimale feriemål for børnefamilier. Stig Elling siger, at det er en fordel for prisniveauet, at det er et land uden euro.

Det er Torben Andersen fra Spies enig i, men han har stadig sine betænkeligheder for børnefamilien, da han mener, at Bulgarien har ødelagt sig selv som feriemål på grund af de mange unge, der har gjort især én destination i Bulgarien, nemlig Sunny Beach til et drukparadis.

”Bulgarien er et ’not’ for børnefamilier,” forklarer Torben Andersen.

At Bulgarien er et trækplaster for drikke- og festlystne unge hænger godt sammen med, at en halv liter øl i Bulgarien koster 5,20 kroner sammenlignet med de 40 kroner, som man skal lægge for en halv liter fadøl på danske barer, ifølge Penge.dk.

Der er ikke opgjort et Big Mac-index for Bulgarien.

Tunesien

Af gode grunde er der ikke opgjort et Big Mac-index for Tunesien. Her findes McDonald’s nemlig ikke.

Lonely Planets rejse guide afslører til gengæld, at restauranternes lækre pastaretter skulle koste et minimum i forhold til, hvad de gør i Italien og Frankrig.

Og til forældrene kan det nævnes, at de over to millioner flasker vin, der bliver produceret i Tunesien om året sælges billigt i supermarkederne.

Generelt er madpriserne i bund i Tunesien og hotellerne er gode til prisen. Blandt andet derfor anbefaler Stig Elling fra Star Tour børnefamilierne at tage dertil.

Bonusinfo: Book en bjørn til lille Emils fødselsdag

Både Spies og Star Tour har forskellige børneaktiviteter.

Spies tilbyder, at man kan booke bjørnen Bernie eller dens ven giraffen Lollo til at komme ind på fødselsdagsbarnets værelse og ønske tillykke.

”Det er et vældigt populært indslag,” siger Torben Andersen fra Spies.