20201005131359679_1000
Du kan stadig rejse til Grækenland på efterårsferie. Men gør du det, så husk, at du skal registrere dig ved myndighederne i Grækenland inden indrejse. (Arkivfoto)

Her kan du fortsat rejse til i efterårsferien

8. okt 2020, 20:00
Få populære rejsedestinationer er stadig åbne for turister. Men du skal forberede dig på en efterårsferie, der er helt anderledes end tidligere.

Har du ventet med at bestille din efterårsferie til udlandet til sidste øjeblik, så er der stadig et par populære rejsedestinationer, som du har mulighed for at tage til.

- Der er efterhånden ikke mange tilbage, men typiske rejselande som Grækenland, Cypern og Italien er stadig åbne for turister, siger Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut den 8. oktober kan du også booke ferie til Bulgarien, Tyskland, San Marino, Polen og Norge.

Disse lande er gule og har altså et smittetal, der er mindre end 30 smittede per 100.000 indbyggere per uge, hvilket er den grænse, der kan afgøre, om Udenrigsministeriet fraråder turister fra Danmark at tage dertil eller ej.

Polen ligger dog lige på grænsen med 29 smittede per 100.000 indbygger per uge. Desuden kan du stadig rejse til 13 regioner i Sverige, selv om landet er blevet orange.

Men vælger du at bestille flybilletter og tage afsted, så skal du indstille dig på, at mange ting er anderledes, end de plejer.

- Hvis man ikke har rejst siden Covid-19 brød ud, så er rigtig meget ændret, og det skal man være forberedt på, siger Lars Thykier.

Vær desuden opmærksom på, at du nogle steder kan være underlagt indrejserestriktioner, selv om smittetallet holder sig under grænsen. Eksempelvis kan turister fra Region Hovedstaden ikke rejse til Tyskland - medmindre de er klar på at tilbringe de første 14 dage af ferien i karantæne.

Så find din destination, og tjek hvilke restriktioner, der yderligere kan gælde.

Sørg desuden for at få styr på forsikringen inden afrejse.

Derudover skal du være forberedt på, at ferieparadiset formentlig ikke ligner det, du har set billeder af hjemmefra.

Flere hoteller har eksempelvis kun indlogeret halvt så mange gæster, som de plejer.

- Halvtomme hoteller kan være rart for nogle, mens børnefamilier måske havde set frem til at møde andre familier med børn, siger Lars Thykier.

Det kan også være, at halvdelen af vandrutsjebanerne er lukket, eller er du kun må bevæge dig i afmærkede områder på hotellet.

Hvis du vil undgå at blive skuffet, kan du med fordel kontakte hotellet eller bookingsiden, inden du bestiller, så du er forberedt på, hvilke restriktioner, der gør sig gældende på det pågældende sted.

- Man skal sætte sig ind i de lokale regler inden afrejse, men også indstille sig på, at man først vil blive bekendt med nogle af dem dernede, siger Lars Thykier.

Vær opmærksom på, at artiklen tager udgangspunkt i de seneste tal og rejserestriktioner fra Statens Serum Institut og Udenrigsministeriet den 8. oktober 2020. De bliver dog løbende opdateret, så husk selv at tjekke op på dem, inden du booker en rejse.

/ritzau fokus/