Her er ugens bedste vin

1. okt 2009
Det er blevet efterår i Danmark. Og ugens vine passer perfekt til weekendens simremad.

Spørgsmålet om mad og vin er altid til diskussion. Det er lettere i de lande, der producerer vin, for her drikker man altid den lokale vin til den lokale mad. Om man er i Italien, Frankrig eller Spanien, så er det den lokale vin, man nyder til maden. Og ofte er det i den slags situationer, man nyder vinen allerbedst.
 
Men selvfølgelig er det godt at vide lidt om, hvad vinen kan bruges til, når det gælder mad. I denne uge er vinene meget forskellige, men de har det til fælles, at de er kraftige og kan hamle op med årstidens simremad.
 
Ugens suveræne vinder er et godt tilbud på en kraftig sydfransk vin, der er sat ned fra 79.95 kr. flasken til tre for 139 kr. Og selvom vi er i uge 40, og skal tænke over hvor meget vi drikker, så er det en god ide at følge tilbuddet. Vinen kan jo gemmes til de kommende uger.

 
Leyda, Reserva, cabernet sauvignon, Chile, 2007. 59,50 kr. flasken. Vinens Verden. Nærmeste forhandler: 6614 4448. www.wine.dk
En vin fra en af de nye stjerner i Chile. Varm vin med masser af solbær. Et godt eksempel på hvorfor Chile nu er det land, danskerne importerer mest vin fra.
 

Notre Dame de Cousignan, Cotes du Rhone, Frankrig, 2007. 59 kr. flasken. Domaine Brandis. Nærmeste forhandler: 4376 3311. www.domainebrandis.dk.
En økologisk vin fra en lille producent i det sydlige Rhone. En flygtig duft af chokolade og krydderier. Fin til en lille let forret.

 


 
Alamos, malbec, Catena, Argentina, 2006. .49,95 kr. flasken. Philipson Wine. Nærmeste forhandler: 7022 6888. www.philipsonwine.com.
Malbec druen giver næsten helt sorte vine, og denne flotte vin fra Argentinas bedste vinhus Catena er ingen undtagelse. En kraftig vin som passer perfekt til årstidens lidt tunge simremad.
 

La Legua, tempranillo, Spanien, 2008. 49 kr. flasken. A Vinstouw. Nærmeste forhandler: 97121416. [email protected].
Vinen er lavet på den spanske nationaldrue, tempranillo, og har en klassisk duft af kirsebær, træ og frisk frugt.
 

Ugens bedste tilbud:
 Orsan, Cotes du Rhone Villages, Frankrig. Normal pris:79,95 kr. pr. flaske. På tilbud 3 flasker for 139 kr. I alle SuperBest butikker over hele landet. Nærmeste forhandler: 3613 0078.
En virkelig lækker rødvin til en usædvanlig pris. Mørke bær strømmer op fra glasset sammen med Provence krydderier. Her får man i denne uge tre flasker for 139 kr. Det er et godt køb, og ugens bedste tilbud.

John Iversen

John Iversen har i flere år anmeldt vin i dagbladet Information og på Nyhedsavisen.

Han er medforfatter til bogen ’Kom godt i gang med vin’ fra 2006.

Han er en superkok, vild med italiensk mad og har sans for det gode i livet.

Han er tidligere politiker, har siddet i EU-Parlamentet og er i dag assisterende pressechef hos Socialdemokraterne.

John Iversen er 55 år, gift, far til tre og bor i København