På billedet undersøges en patient ved hjælp af en screening for lungekræft på Gentofte Amtssygehus. (Arkivfoto) Foto: Ditte Valente/Ritzau Scanpix

Læger begår stor brøler: Henriette har 5 procents chance for at overleve

27. jan, 13:08
Henriette Brogaard, som er ramt af lungekræft, havde i første omgang 48 procent chance for overlevelse. Men som følge af en række store fejl på Slagelse Sygehus er den forringet til fem procent.

En forårsdag i april 2016 fik Henriette Brogaard på Slagelse Sygehus besked om, at hun var blevet ramt af lungebetændelse. Men sandheden skulle dog senere vise sig at være langt værre. Da hun i januar 2018 blev overført til Næstved Sygehus for nærmere undersøgelser, fandt lægerne nemlig ud af, at hun havde en kræfttumor i venstre lunge, skriver TV 2 Øst

LÆS OGSÅ: Chris gik til huslejenævn - Fik lejen mere end halveret

Dermed viste det sig, at lægerne på Slagelse Sygehus ikke havde tolket resultaterne af en røntgenundersøgelse og en CT-scanning korrekt. Og fejlene kan ende med at koste Henriette Brogaard livet. Ifølge Patienterstatningen havde hun i sommeren 2016 omkring 48 procent chance for at overleve sin sygdom. Men på grund af fejlene fra Slagelse Sygehus' side er den nu formindsket til 5 procent.   

- Det er, som det er. Det ord må man ikke sige, men det er røvtur. Rigtig røvtur. Det er dem, der skulle være eksperterne, ikke os andre. Hvorfor er man så sløset, at man ikke kigger ordentligt efter, siger Henriette Brogaard til TV 2 Øst.

Den lægefaglige vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse, Henrik Stig Jørgensen, beklager forløbet over for Henriette Brogaard. Hendes familie har nemlig i flere omgange påpegeLæger begår stor brøler: Henriette har 5 procents chance for at overlevet, at hun er ryger, og har derfor spurgt til, om der kunne være tale om kræft.

- Der står i begyndelsen af journalen, at hun har været ryger. Men det står der ikke virkelig mange gange. Så det er ikke noget, der er blevet diskuteret meget, og desværre er det ikke blevet trukket med ind som en betydende faktor, siger Henrik Stig Jørgensen og tilføjer:

- Det er nemt at være bagklog, men det er påfaldende, hvor lidt rygerhistorien er taget med ind i den samlede vurdering. Så man har måske set enkeltvis på billederne og ikke fået hele historien med i den samlede kliniske vurdering.

LÆS OGSÅ: Forsikringsdirektør - "Løn og personforsikringer kan blive lige så stort som indboforsikringer"