Helt privat, hvad jeg laver i min fritid

16. dec 2013, 04:00
Politisk konsulent i Krifa og formand for Kronjyllands Frimenighed Rolf Weber: Hvad jeg laver i min fritid, og hvad jeg laver i Krifa, har intet med hinanden at gøre.

Rolf Weber - politisk konsulent, international sekretær og en af Krifa-formand Søren Fibiger og Krifa-koncernchef Jesper Wengels nærmeste rådgivere - spiller en nøglerolle i de højrekristnes kamp mod homovielserne i den danske folkekirke.

Han er nemlig samtidig formand for en af frontorganisationerne i felttoget mod folkekirken, Kronjyllands Frimenighed.

Men Rolf Weber understreger over for Avisen.dk, at han holder sit job i Kristelig Fagbevægelse skarpt adskilt fra hvervet som frontkæmper i den store, østjyske frimenighed:

"Hvad jeg laver i min fritid, og hvad jeg laver i Krifa, har intet med hinanden at gøre. Krifa er min arbejdsplads, og så er jeg engageret i andre ting i min fritid. Og de to ting blander jeg ikke sammen".

Weber: Ingen Krifa-rede

Han afviser også, at frimenigheden kan betegnes som en 'Krifa-rede':

"Der arbejder en 700 mennesker i Krifa, og der er måske ti-femten stykker af dem, der er engageret i Kronjyllands Frimenighed".

En ti-femten stykker, siger du....

"Altså, det ved jeg ikke. Det har jeg ikke tal på".

Hvis vi går det hele igennem, så kan fem af seks i bestyrelsen knyttes nært til Krifa og Krifa-toppen, og jeg forstår, at snarere 30-35 i menigheden har meget tætte relationer til Krifa. Så samlet ser det ud til, at der er meget tætte relationer mellem frimenigheden og Krifa-toppen?

"Jeg ser ingen sammenhæng mellem Krifa-toppen og frimenigheden. Jeg er ikke en del af Krifa-toppen. Der er 700 medarbejdere i Krifa, der i fritiden er engageret i alle mulige ting. Nogle kommer i frimenigheden, nogle kommer i andre kirker, nogle er engageret i naturfredningsforeninger og sportsklubber. Jeg mener ikke, at Krifa-folk dominerer i menigheden. Langt de fleste har intet med Krifa at gøre."

Betragtet udefra kunne man få mistanke om, at der er et ekstra værdigrundlag i Krifa, som blot ikke er nedfældet nogen steder: At man er imod vielse af homoseksuelle.....

"Det kan jeg fuldstændig afvise. Og jeg vil skyde på - uden at have præcise tal for det - at langt de fleste, der arbejder i Krifa, er medlemmer af folkekirken."

Homovielserne var dråben

Rolf Weber bekræfter, at homo-vielserne var dråben, der fik den kronjyske menighed til kollektivt at bryde med folkekirken:

"Det var dråben, ja. Vores modstand mod vielse af homoseksuelle par skyldes helt enkelt, at Kronjyllands Frimenigheds fundament bygger på Bibelen. I Bibelen står der, at ægteskab indgås mellem mand og kvinde og ikke mellem to af samme køn. Så enkelt er det."

Hvorfor er menigheden modstandere af kvindelige præster?

"Kronjyllands Frimenighed har ikke taget formel stilling til kvindelige præster. Personligt er jeg ikke modstander af kvindelige præster".