Helle ThorningSchmidt snød kongressen

15. sep 2013, 16:51
Hvad blev der af dagpengespørgsmålet, spørger Enhedslistens Christian Juhl.

Da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) talte ved 3F's kongres i dag, driblede hun helt uden om dagpengespørgsmålet. Det er et tema på 3F's kongres, fordi mange 3F'ere faldet for de nye dagpengeregler.

"Hun snød kongressen på dagpengeområdet," siger Christian Juhl, der er enhedslistens arbejdsmarkedsordfører.

"Hun undlod totalt at sige noget om, hvornår vi får varige forbedringer af dagpengereglerne," siger Christian Juhl.

Dagpengereglerne blev ændret, så optjeningsperioden blev sat op til et år og dagpengeperioden halveret til to år.

Christian Juhl påpeger, at dagpengespørgsmålet er blevet omtalt i flere af de delegeredes taler, og at det er et punktsat, som kongressen skal diskuteres på kongressen onsdag.

Top-krav i finanslovsforhandlinger

Enhedslisten er endnu ikke blevet inviteret til finanslovsforhandlinger med regeringen, men er i gang med at forberede deres krav.

En varig ændring af dagpengereglerne, står meget højt på Enhedslistens ønskeseddel. De går efter at få nedsat optjeningskravet til tre måneder, men ville også være glade, hvis det blev halvret til 26 uger.

Samtidig ønsker Enhedslisten, at jobtræning og vikararbejde i forbindelse med jobrotation skal tælle med, når ledige genoptjener timer.

"Uddannelse er også en mulighed, der kunne regnes med," siger Christian Juhl, der dog roser statsministeren for at ramme plet i sin tale med hensyn til Social dumping:

"Hun leverer flot på social dumping-området. Det eneste vi mangler er kædeansvar.