Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock blev genvalgt ved gårsdagens valg i Storbritannien. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv)

Helle Thornings mand i chok: Det har lammet os

13. dec 2019
Ved torsdagens katastrofevalg for arbejderpartiet Labour blev Stephen Kinnock genvalgt. Han langer ud efter sit partis leder.

Den utvetydige og knusende sejr til Det Konservative Parti ved torsdagens valg i Storbritannien har sendt chokbølger gennem taberne i arbejderpartiet Labour.

LÆS OGSÅ: ”Chokmåling”: Opbakningen til dronningen skrumper

Således skriver forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidts mand, Labour-politikeren Stephen Kinnock på Twitter, at han er i "granatchok".

"Katastrofal aften. Stadig i granatchok. Ni år med konservative, der har ødelagt vores offentlige sektor og forårsaget en eksplosion af hjemløshed og børnefattighed, og nu fem år mere af det samme", skriver Stephen Kinnock og sender samtidig et klart signal til Labours leder, Jeremy Corbyn.

"Jeremy Corbyns svage lederskab kombineret med den skøre idé om en ny folkeafstemning har lammet os".

Men mens Labour blev slået med et valgresultat, der ikke er set siden 1935, så var torsdagens resultat en personlig sejr for Stephen Kinnock.

Med en klar sejr i valgkredsen Aberavon i Wales blev Stephen Kinnock genvalgt til Underhuset.

LÆS OGSÅ: Nu reagerer de nærmeste på Zobels død: "De er dybt ulykkelige"

I alt stemte 17.008 ifølge Ritzau på Stephen Kinnock, men det var væsentlig færre stemmer end ved valget i 2017. Her fik Stephen Kinnock over 22.600 stemmer i Aberavon, der anses som et af de mest urørlige valgdistrikter for det britiske arbejderparti.

Ifølge Stephen Kinnock kan Labours tilbagegang skyldes, at partiet ikke skulle have stillet vælgerne endnu en afstemning om britisk medlemskab af EU i udsigt, skriver BBC på Twitter.

Han mener også, at valgets store tema, brexit, på uheldig vis er blevet blandet sammen med et spørgsmål om, hvorvidt Labours leder, Jeremy Corbyn, er til at stole på.

Jeremy Corbyn har meddelt, at han vil trække sig fra posten som partiets leder. Hvornår det sker er uvist, men Corbyn har gjort det klart, at han ikke står i spidsen for Labour ved endnu et valg.

Stephen Kinnock blev i 2015 valgt ind i parlamentet for første gang.

LÆS OGSÅ: Mand skræmmer borgere: Kaster med jernstænger

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her