Helle Thorning sletter kritisk Facebookbruger

20. maj 2010
Thomas Elkjaer Bentsen blev fjernet fra Helle Thornings Facebookvæg efter kritiske spørgsmål om skat. Håbløs håndteret, siger ekspert i Facebook.

Helle Thorning-Schmidt har slettet flere indlæg på sin Facebook-profil fra en bruger, der ønsker svar på, hvor meget skatten kommer til at stige, såfremt S-SF kommer til magten efter næste valg.

Brugeren, Thomas Elkjaer Bentsen, har gentaget sit spørgsmål flere gange, fordi han ikke fik svar. Det resulterede i, at socialdemokraternes formand ikke bare slettede hans indlæg, men efterfølgende anmeldte ham til Facebook for spam. Kort efter blev Thomas Elkjaer Bentsens profil helt fjernet fra Facebook, og han modtog beskeden fra Facebook om, at ' det er en endelig beslutning, der ikke kan appelleres.'

Thomas Elkjær Bentsen betegner sine nu slettede indlæg som 'provokerende og måske også sarkastiske - men ikke på nogen måde anstødelige.'

"Jeg ville bare have svar på, hvor meget skatten nu vil stige, hvis S-SF kommer til magten. Men der er åbenbart kun plads til dem, som klapper begejstret i hænderne,” siger Thomas Elkjaer Bentsen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

S: Vi udelukker spammere

Socialdemokratiets partisekretær Lars Midtiby skriver i en mail til Avisen.dk, at de har fjernet Thomas Elkjaer Bentsens indlæg, fordi de gentagne spørgsmål ødelagde debatten. Derfor blev han meldt til Facebook, hvilket, ifølge partisekretæren, er standardprocedure.

”Da Thomas Elkjaer Bentsen blev ved med at smide det samme indlæg i en sarkastisk tone på Helles væg op mod 10 gange på kort tid, øjensynligt for at spamme debatten, har vi klikket på ”Anmeld”, som er standardprocedure på Facebook," skriver Lars Midtiby.

Thomas Elkjaer Bentsen afviser, at han har 'spammet' Helle Thornings Facebookvæg.

"Jeg stillede det samme spørgsmål med nogle timers mellemrum, fordi jeg ikke kun få svar på spørgsmålet.”

Håbløs kommunikation

Uanset ordlyden, er er reaktionen fra Helle Thorning-Schmidt et udtryk for elendig kommunikation, mener Anders Colding-Jørgensen, internetpsykolog og ekspert i Facebook.

"At anmelde en kritiker til Facebook, er så himmelråbende dumt, at Helle Thorning-Schmidt bør gå ud og undskylde med det samme,” siger han og forklarer, at insisterende brugere - som Thomas Elkjaer Bentsen - er et mareridt for enhver politiker.

"Men den type skal man jo forsøge at omvende - eller i det mindste svare. At udelukke kritikere er kommunikation i den mest primitive forstand."

At Thomas Elkjaer Bentsens profil på Facebook bliver fuldstændigt slettet, svarer ifølge Anders Colding-Jørgensen  til, at Socialdemokraterne anmelder en irriterende kritiker til teleselskabet, fordi han hele tiden ringer og vil have svar på samme spørgsmål, og teleskabet efterfølgende sletter hele hans mobil med telefonnumre og andre private oplysninger.