Ifølge TV2 har tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt ladet staten betale for at rydde op i sit tidligere firma, Andelsklubben1 IVS. 

LÆS OGSÅ: Nye tal: Hundredevis af borgere døde under og kort efter ressource­forløb

TV 2 har fået aktindsigt i en orientering fra likvidatoren, som Sø- og Handelsretten har udpeget til at afvikle selskabet Andelsklubben1.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Af den fremgår det, at det vil koste statskassen godt 40.000 kroner i administrative udgifter at rydde op efter ejerne af selskabet.

Firmaet var et projekt, som den tidligere statsminister havde sammen iværksætter Rasmus Schmiegelow og filmmand Peter Aalbæk.

Peter Aalbæk fortæller til TV2, at han ikke har gjort noget aktivt for at forhindre tvangsopløsningen. 

- Vi er blevet snakket ind i et firma, og har sluppet nogle penge, og har intet hørt siden da.

Spørgsmål: Har du forsøgt at gøre noget?

- Næh, intet. Men altså, om det er smukt, gu' er det ej smukt, vel for fanden, forklarer Peter Aalbæk Jensen.

Et dataudtræk, som TV2 har foretaget viser, at knap en fjerdedel af alle iværksætterselskaber, der er samme selskabstype som Helle Thornings Schmidts firma, er blevet tvangsopløst.

Og foreningen FSR - Danske Revisorer anslår, at de mange tvangsopløsninger har resulteret i en kæmperegning på op mod 100 mio. kr. til staten. 

Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør fra Danske Revisorer, mener, at det er ejernes ansvar at opløse deres selskab i stedet for blot at sende regningen for oprydningen til statskassen.

- Hvis man er voksen nok til at kunne åbne en virksomhed, så bør man også være voksen nok til at kunne lukke en virksomhed, siger Tom Vile Jensen.

Da TV2 konfronterede Helle Thorning Schmidt med det tvangsopløste selskab, havde hun ingen kommentarer til hverken tvangsopløsningen eller regningen for oprydningen. 

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Jeg ved nærmest ikke hvad du snakker om, sagde Helle Thorning-Schmidt til TV2.