- Valget er jo næsten afgjort, siger Helle Thorning-Schmidt på DR1. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Helle Thorning er ikke i tvivl: Mette har vundet

5. jun 2019
Forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt føler sig sikker: Mette Frederiksen behøver ikke vente længe med at tage sejren på sig.

Én sætning er særlig kendt og frygtet i dansk politik, når det kommer til folketingsvalg nemlig: “Den er hjemme.”

Det er forhenværende Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensen, som er citeret for ordene, selvom han afviser at have sagt dem natten inden, han i 1998 på målstregen tabte valget til Poul Nyrup Rasmussen (S).

Men den ér hjemme. Sådan lyder det fra tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

- Valget er jo næsten afgjort, siger Helle Thorning-Schmidt på DR1.

Hun opfordrer ligefrem S-formand Mette Frederiksen og resten af rød blok til at gå igang med at forhandle om regeringsgrundlaget.

- De kunne lige så godt gå i gang med de forhandlinger nu. Det er ikke sådan, at man behøver sidde på vippen. De kan bare komme ud nu. Det er en rød blok, der har vundet, siger den tidligere statsminister i højt humør.

Fogh: Det bliver svært

Helle Thorning-Schmidt sidder sammen med en anden forhenværende statsminister nemlig Anders Fogh (V).

Han er ikke enig i, at det bliver helt så nemt for de røde. Faktisk ser situationen ud til at være den samme, som da Thorning selv vandt magten i 2011.

- Hvis målingerne holder, er Socialdemokraterne i den situation, at de er svækket, men vinder statsministerposten, mens Venstre er styrket, men taber posten. Ligesom i 2011, siger Anders Fogh Rasmussen på DR1.