Helle T. rækker hånden ud til Fogh

9. aug 2008
Lad os sammen finde en løsning på sagen med EUs indflydelse på den danske udlændingepolitik. Sådan lyder opfordringen nu fra Helle ThorningSchmidt S til Anders Fogh Rasmussen V.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er blevet kritiseret fra stort set samtlige partier i Folketinget for sin håndtering af sagen om EU's indflydelse på dansk udlændingepolitik. Men nu lægger Socialdemokraterne stridsøksen på hylden og opfordrer til samarbejde om at løse krisen.

- Mit hovedbudskab er ganske enkelt: Jeg vil gerne række hånden frem til regeringen og sige, at Socialdemokraterne gerne vil være med til at tage et ansvar, lød det fra Thorning-Schmidt, da hun lørdag deltog i Venstres EU-træf i Odense Congress Center sammen med blandt andre statsministeren.

Fogh afviste Helles hånd

Helle Thorning-Schmidt garanterede ved samme lejlighed, at Socialdemokraterne står fast på den stramme danske udlændingepolitik. Og så opfordrede hun Anders Fogh Rasmussen til at tage imod den fremstrakte hånd og indkalde Socialdemokraterne til et møde, hvor regeringen og det gamle arbejdeparti kunne fastlægge en plan for, hvordan de kan løse sagen.

Men Anders Fogh Rasmussen var ikke særlig imødekommende over for Thorning-Schmidts idé. Han afkrævede hende i stedet konkrete bud på, hvordan regeringen kan løse problemerne.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Hun siger bare, at vi skal lægge en plan. Joh, det gør vi så, lød det sarkastisk fra Fogh.

Senere tilføjede han:

- Jeg tror nok, at vi må sige efter de råd, vi har fået i dag, at løsningen i meget høj grad hænger på regeringen.

faktaboks