Helle T gør Henrik S til minister i ny rokade

9. aug 2013, 00:05
Statsminister Helle ThorningSchmidt S gør ministerholdet klar til valgkamp. En af de nye ministre bliver Henrik Sass Larsen S, der tidligere ikke kunne sikkerhedsgodkendes på grund af relationer til en rocker fra Køge.

Henrik Sass Larsen ser ud til at gøre et gigantisk comeback i dansk politik.

Formanden for den socialdemokratiske folketingsgruppe, der var dømt ude efter en mislykket sikkerhedsgodkendelse, ser ud til at overtage Annette Vilhelmsens ministerium. SF's partileder bliver formentlig ny socialminister.

Det erfarer TV2 NEWS.

Henrik Sass Larsen, der af kommentatorer beskrives som en ægte politisk håndværker, bliver en del af regeringen som led i en større ministerrokade.

Han ventes dog ikke at komme til at sidde i hverken Økonomiudvalget eller det magtfulde koordinationsudvalg, der behandler større politiske udspil og lovforslag herunder forslag til finansloven - statens husholdningsbudget.

I kampform til næste valg

Det vides endnu ikke, hvornår i morgen Helle Thorning-Schmidt offentliggør det nyt ministerhold. Et hold, der skal smøge ærmerne op i den valgkamp, der vil tage fart, når kommunalvalget er afsluttet sidst på efteråret.

Det lader til, at kun to ministre ryger helt ud af regeringen. Noget tyder på, at den eksisterende transportminister Henrik Dam Kristensen (S) er en af dem. Han overtager formentlig den formandspost, som hans navnebror Sass Larsen ikke kan varetage, når han bliver minister.

Mette Gjerskov (S), der er minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, ser ud til at følge med kollegaen Dam Kristensen ud af regeringen. Karen Hækkerup, der må forlade posten som socialminister, bliver hendes efterfølger.

Wammen forfremmes - Hækkerup degraderes

Nick Hækkerup (S), der på det seneste haft svært ved at forklare sig i tolke-sagen bliver i regeringen, men bliver degraderet til handelsminister. Nicolai Wammen får til gengæld et skulderklap af statsministeren og overtager tjansen som forsvarsminister.

Pia Olsen Dyhr (SF), der har erfaring fra Folketingets transportudvalg, bliver transportminister. En vigtig post for SF, der har offentlig transport som mærkesag.

"Kører i tog gennem Danmark på vej mod København. Dejligt med tog til tiden," skriver SF'eren på sin Facebook-profil.

Den tidligere handelsminister får desuden formentlig plads i Koordinationsudvalget i stedet for partikammeraten Holger K. Nielsen, der også er skatteminister.

De radikale ministre ventes at blive på deres poster.

Æv bæv, "Lille Lars"

Statsministerens rokade kommer til at overskygge Venstres sommergruppemøde fredag. Helle Thorning-Schmidt driller dermed Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, der er formand for landets i øjeblikket største parti, ved at stjæle alle avisoverskrifterne.

Ifølge TV2 NEWS har statsministeren - for få øjeblikke siden - forladt Statsministeriet for at være morgenfrisk, når hun skal præsentere de nye ministre for Kronprins Frederik - da Dronning Margrethe II er ude at rejse - og pressen.

Ingen fyreseddel til Mette F og Villy S

 

Statsministeren holder hånden over Mette Frederiksen (S), der sidder på den sommetider udskældte post som beskæftigelsesminister. Hun ventes også at bevare sin plads i Økonomiudvalget.

 

Mange analytikere havde forudset, at udenrigsminister Villy Søvndahl (SF) ville få sparket i en eventuel rokade, men det gør han efter alt at dømme ikke.

 

Kilde: TV2 NEWS