Mandlige sygeplejersker automatisk mistænkes for at være homoseksuelle, skriver mandlig sygeplejerske. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (arkiv)

Mandlig sygeplejerske i opråb: Vi bliver stemplet som homoseksuelle

19. aug 2019
Vi bør gøre op med det kønsopdelte arbejdsmarked, mener den mandlige sygeplejerske Harun Demirtas.

I en kommentar på Altinget.dk skriver sygeplejerske Harun Demirtas, at han og andre mandlige sygeplejersker automatisk mistænkes for at være homoseksuelle.

LÆS OGSÅ: Førtidspensionist: Jeg er blevet mødt med mistillid og stramninger

Han fortæller, at han aldrig har gjort noget for at skjule sin seksualitet, men at han tænkt meget over, hvorfor han i sin karriere "har haft dejlige kollegaer, der var så nysgerrige på min seksualitet?".

"... nogle gange kunne nogle på arbejdspladsen være så optaget af disse mandlige kollegaers seksualitet, at de kunne finde på at henvende sig til mig i medicinrummet eller i skyllerummet – bare for at spørge, om jeg synes han lignede en homoseksuel, fordi homoseksuelle mænd kan se på andre mænd, om de er homoseksuelle".

Harun Demirtas' kommentar kommer efter ligestillingsminister Mogens Jensen har inviteret til et dialogmøde om, hvorfor LGBT-personer stadig vælger at skjule deres seksualitet på arbejdspladsen.

Og her mener Harun Demirtas, at det vigtigste er at spørge sig selv, hvorfor det er så vigtigt for folk at fastholde kønsnormer i samfundet, hvor man enten må være feminin eller maskulin.

"Man burde snarere gøre op med det kønsopdelte arbejdsmarked og den naturlige tanke om, at det altid er en kvinde i hvidt, der vil komme ind ad døren, når man ringer efter personalet på en patientstue", skriver Harun Demirtas.

LÆS OGSÅ: Derfor har Sofie Linde tabt 12 kilo