Diabetesmiddel kan muligvis føre til et middel der kan forebygge demens, håber dansk professor. Foto: Tommy Kofoed/Ritzau Scanpix (modelfoto)

Dansk firma: Vi har nyt våben mod demens

5. feb, 07:49
Britisk studie sender positive signaler om, at et diabetesmiddel fra Novo Nordisk kan virke mod demens-sygdom.

Ifølge Novo Nordisk viser et velkendt middel mod diabetes tegn på, at kunne virke mod demens-sygdom.

LÆS OGSÅ: Fagligt aktiv maler inden OK-forhandlinger: 'Hvis de kommer ud med noget bras, så bliver folk da vrede'

På en konference i USA vakte koncern- og forskningsdirektør i Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen, opsigt, da han fortalte at virksomhedens diabetesmiddel Victoza viste tegn på at kunne udsætte Alzheimers demens, skriver Ekstra Bladet.

Optimismen er baseret på tidlige resultater i en uafhængig britisk undersøgelse, men danske forskere tilbageholder begejstringen og mangler evidens og "det store studie", skriver avisen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Vi har endnu ikke det afgørende bevismateriale, men det her er et af de bedre bud, vi har set i mange år, siger professor Jørgen Rungby, Bispebjerg Hospital og Københavns Universitet, til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Line Baun: ”Jeg er stolt af min alder”

Han tror ikke, at diabetesmidlet kan føre til et middel, der kan kurere Alzheimers, men at det muligvis kan føre føre til et middel der kan forebygge, udsætte udviklingen af sygdommen og lindre nogle af symptomerne.

- Indtil nu er signalerne meget positive, og der er ikke umiddelbart noget, der trækker den anden vej, siger Jørgen Rungby.

Over 40.000 danskere lever i dag med diagnosen Alzheimers. Levetiden er i gennemsnit otte til ti år - de sidste ofte på et plejehjem.

LÆS OGSÅ: Raser over 3F: ”De er fulde af løgn”