Under overskriften "Cirkus Uffe styrer mod udgangen" levner den politiske kommentator Hans Engell i sin klumme i Ekstra Bladet ikke Alternativet mange chancer for, at overleve den krise, som blev åbenlys ved folketingsvalget 5. juni.

LÆS OGSÅ: Kendt kok blander sig i ophedet debat: Hyklerisk og dobbeltmoralsk

Her blev Alternativet nærmest halveret og gik fra ni til fem sæder i folketingssalen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Partiet har på det seneste mistet profiler som René Gade, Caroline Magdalena Maier og Josephine Fock.

Ingen af dem har i offentligheden smækket med døren, "men fornemmelsen var tydelig nok: Det kører ikke i Alternativet", skriver Hans Engell.

Dog pegede Carolina Magdalena Maier direkte på partiets politisk leder og stifter Uffe Elbæk. Carolina Magdalena Maier mener, at Uffe Elbæk fylder for meget og "hvis Alternativet skal have en fremtid, kræver det et opgør med persondyrkelsen og en ny politisk ledelse".

Hans Engell påpeger, at SF, R, EL og S har taget Alternativets mærkesag tilbage og igen sat sig på den grønne dagsorden.

Han mener at partiet er "truet af det totale nederlag ved et kommende valg":

"Kombinationen af et elendigt valgresultat, tvungen afsked med markante profiler, internt bøvl, ingen politisk indflydelse, ingen klar strategi, tvivl om lederens driftssikkerhed plus dårlige meningsmålinger klares ikke bare ved et snakke i rundkreds og hoppe rundt til ’Love is in the Air’", skriver Hans Engell.

Han konstaterer, at "Elbæk og hans folk" har begået store politiske og strategiske brølere, og at interne skandalesager koster dyrt.

Skal Alternativet overleve, skal der en ydes en synlig og aktiv indsats og skaffes reelle resultater, mener Hans Engell.

Ifølge den erfarne kommentator og tidligere politiker og chefredaktør er forventningen på Christiansborg, at Uffe Elbæk inden næste valg har fundet et nyt projekt og dermed forlader Alternativet.

LÆS OGSÅ: Teaterdirektør: Lad kron­prinsesse Mary overtage nytårstalen