Det har kostet den 50-årige deltidslandmand Henrik Kristensen to års fængsel, at han dyrkede hamp på to marker i Frøstrup i det nordlige Thy. Det oplyser tvmidtvest.dk.

De ulovlige planter blev forsøgt skjult bag en troskyldig bræmme af majs. Da den særlige afgrøde i september 2017 havde vokset sig til en plantage højere end majsen, fik Midt- og Vestjyllands politi et tip om den ulovlige produktion og slog til. Myndighederne satte høstmaskiner ind og måtte have hjælp af Beredskabsstyrelsen for at bjærge høsten.

LÆS OGSÅ: Politidirektør indrømmede kæmpe brøler - Får 170.000 i bonus

Straffesagen er nu afsluttet i landsretten. Et flertal af dommerne dømte Henrik Kristensen skyldig i produktion af hamp med det formål at fremstille marihuana. I byretten var han sluppet med en dom på et års ubetinget fængsel, men han ankede til landsretten og det blev dyrt:

- Landsretsdommerne vurderede, at marihuanaen var lidt stærkere, end den var sat til i byretten. Derfor valgte de at sætte straffen op til to år, siger anklager Anders Dyrvig Rechendorff ifølge tvmidtvest.dk.

Den 50-åriges forsvarer, advokat René Knudsen nøjes med at konstatere, at med dommen er sagen afsluttet.

Henrik Kristensen har såvel i byretten som i landsretten erklæret sig ikke-skyldig. I byretten forklarede han, at han havde lejet arealerne ud til en mand, han ikke kendte:

LÆS OGSÅ: Landmand i chok - Det kan ikke passe

- Jeg fik 21.000 kr. plus moms og skrev en dags dato til en "Kaspar Jensen" af hensyn til regnskaberne, og den blev afleveret til min revisor, lød forklaringen.

Den ulovlige landbrugsdrift omfattede et areal på seks hektar og gav et udbytte på ca. 22.000 hampeplanter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her