Hadelisten: Sådan bedømmer folk dit job

5. mar 2014, 10:45
Hvilke seks ord passer på dig? Journalister og politikere er useriøse. Læger er dygtige og seriøse. Skolelærere er omsorgsfulde.

Hvis du spørger danskerne hvilke af de store 12 faggrupper, der er mest hårdtarbejdende, nødvendige og ansvarlige, får du følgende liste.

Se også de seks mest valgte ord for de forskellige faggrupper, der optræder i en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for analysebrevet DeFacto, der udgives af DJØF.

Læs nyheden om faggruppernes blakkede ry her.

1. plads: Lægerne

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Dygtige, kompetente, seriøse, troværdige, omsorgsfulde og magtfulde.

2. plads: Politifolk

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Kompetente, magtfulde, troværdige, seriøse, dygtige, serviceorienterede.

3. plads: Hjemmehjælpere

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Omsorgsfulde, serviceorienterede, dygtige, kompetente, tiltalende, seriøse.

4. plads: Håndværkere:

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Dygtige, serviceorienterede, kompetente, seriøse, tiltalende, troværdige.

5. plads: skolelærere

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Omsorgsfulde, dygtige, kompetente, seriøse, troværdige, indsigtsfulde.

6. plads: Forskere

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Dygtige, seriøse, kompetente, innovative, indsigtsfulde, troværdige.

7. plads: Advokater:

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Magtfulde, dygtige, smarte, arrogante, seriøse, kompetente.

8. plads: Embedsmænd

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Magtfulde, arrogante, uforståelige, smarte, kompetente, seriøse

9. plads: Journalister

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Smarte, magtfulde, upålidelige, upræcise, dygtige, indsigtsfulde.

10. plads: Politikere

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Magtfulde, upålidelige, arrogante, uforståelige, upræcise, smarte.

11. plads: Bankrådgivere

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Serviceorienterede, smarte, magtfulde, upålidelige, dygtige, kompetente.

12. plads: Fagforeningsfolk

De seks ord, der ifølge undersøgelsen bedst beskriver denne faggruppe, er i faldende rækkefølge: Magtfulde, serviceorienterede, seriøse, arrogante, indsigtsfulde, upålidelige.

Undersøgelsen

Epinion for analysebrevet DeFacto. Adspurgt 1.031 personer. Faggrupperne er på en skala fra et til fem blevet vurderet på tre forskellige parametre: hårdtarbejdende, ansvarlige og nødvendige for samfundet.

Dernæst er der oplistet en række ord, hvor respondenterne for hver faggruppe er blevet bedt om at vælge de ord, de mener passer til den givne faggruppe. Der er valgt blandt 17 forskellige ord uden antalsbegrænsning: dygtige, smarte, indsigtsfulde, kompetente, tiltalende, arrogante, magtfulde, plattenslagere, serviceorienterede, omsorgsfulde, troværdige, seriøse, innovative, upræcise, dovne, upålidelige og uforståelige.