Flere af de medvirkende i dokumentaren "Into the Deep" oplyser, at de medvirker i filmen mod deres vilje. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Hård kritik af Peter Madsen-film: - Skadeligt for mit helbred

13. feb, 13:25
Allerede inden premieren har dokumentarfilmen "Into the Deep" om drabsmand og ubådsbygger Peter Madsen givet anledning til massiv kritik.

De er langt fra alle medvirkende i en ny dokumentarfilm med titlen "Into the Deep" om drabsmanden og ubådsbyggeren Peter Madsen, som er tilfredse med udgivelsen. Flere af de medvirkende giver nemlig udtryk for, at de optræder i filmen mod deres vilje, skriver filmmagasinet Ekko

LÆS OGSÅ: 26-årige Benjamin bor i et telt - "Det er noget lort"

Det gør sig eksempelvis gældende for Anja Olsen, der skriver følgende på det sociale medie Twitter.

- Jeg medvirker mod min vilje i dokumentaren 'Into the Deep'', skriver hun og fortsætter:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Jeg sagde flere gange tydeligt til instruktøren, at jeg ikke ønskede at medvirke; at det ville være skadeligt for mit helbred på grund af det traume, jeg har fået som konsekvens af drabssagen.

Det fremgår også af opslaget, at hun slet ikke var klar over, at hun medvirkede i filmen, før den i januar blev vist på Sundance Festival og efterfølgende solgt til Netflix. Derfor nægter hun også at underskrive en udgivelseskontrakt. 

I filmen kommer man tæt på ubådbyggeren Peter Madsen i tiden op til det brutale og planlagte mord på den kvindelige svenske journalist Kim Wall, som fandt sted i august 2017. Det var oprindeligt hensigten, at filmen skulle være et portræt af raket- og ubådbyggeren, men planerne blev ændret efter drabet på den kvindelige journalist. 

LÆS OGSÅ: Karsten Ree giver kæmpe arv til sine børn